BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,88
ALTIN 2.439,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi sarsacak Mehmet Bekaroğlu krizi!

CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Emine ülker Tarhan'ın istifasını ve Mehmet Bekaroğlu'nun sözlerini internethaber.com'a değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, geçtiğimiz hafta çok sert eleştirilerle partisinden ayrılan Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasını değerlendirdi. Yılmaz, "Emine Hanım'ın eleştirilerine katılıyorum ama istifa çözüm değil" dedi.

ELEŞTİRİLERE KATILIYORUM AMA İSTİFA ÇÖZÜM DEĞİL

Emine Ülker Tarhan'ın istifa ederken yaptığı eleştirilerin çoğuna katılıyorum. Ancak, partiden istifa etmek çözüm değildir diye düşünüyorum, kendisine de bunu ilettim. CHP, aynen Türkiye Cumhuriyeti gibi korunması, kollanması gereken bir partidir. Zaman zaman hatalı yaklaşımları olan yöneticileri de olabilir ama Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmak ve Cumhuriyet Halk Partisi gerçek çıtasına oturması için çaba sarfetmek gerekir. Onun için istifa doğru bir yaklaşım biçimi değil dedim ama Emine Hanım artık kararını vermiş ve geri de dönmüyor, o konuda ben de biraz çaba verdim ama dönmüyor.

CHP Genel merkesinde mescit açılmasının doğru olmadığını belirten Dilek Akagün Yılmaz, Mehmet Bekaroğlu'nun kendi görüşlerini partiye empoze etmeye çalıştığını söyledi ve "partinin 100 metre ilerisinde cami var" dedi.

GELİRKEN DE SÖYLEMİŞTİK 

Mehmet Bekaroğlu'nun partiye nasıl geldiği zaten açık seçik ortada. Gelirken de biz zaten onun Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini benimseyen bir insan olmadığını, Atatürk'e hakaret ettiğini, İran İslam Devleti gibi bir devleti hedefleyen bir yaklaşımı olduğunu belirterek onun gelmesinin doğru olmadığını söylemiştik. Ama kurultayda cinsiyet kotasından, kurultay delegelerinin iradesine rağmen partiye alındı.

PARTİNİN 100 METRE ÖTESİNDE CAMİ VAR

Ardından da Mehmet Bekaroğlu'nun kendi düşünceleri doğrultusunda CHP'yi dönüştürme arzusunun olduğunu gözlemliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde mescit açma görüşü vardı, halbu ki partinin 100 metre ötesinde cami var. Eğer oraya gelen insanlar cemaatle namaz kılacaklarsa camiye gidebilirler, herkes kendi odasında da kılabilir, boş odalar var orada kılabilir. Bu, aynen AKP'nin kurumlara, okullara mescit açma gibi bir yaklaşımı diye düşünüyorum. AKP nasıl bu konuda bir istismar içine giriyorsa, aldatıyorsa bu da öyle. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz zaten her kesimin inançlarına saygılı bir partiyiz, ama bu yapılanın samimiyet konusunda iyi bir algı oluşturacağını düşünmüyorum.

Bekaroğlu'nun Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından söylediği "Bu CHP'yi zayıflatmaz, tam tersi daha da güçlendirir. Değişik toplum kesimlerinde karşılık bulmasını sağlar" sözlerini de değerlendiren Yılmaz, "Bunu Genel Başkan'la da, kendi içimizde de görüşeceğiz. Ya kendine çeki düzen verecek ya da ayrılıp gidecek." dedi

PARTİNİN TABANINI KAYBEDERSİN 

Bu çok yanlış bir şey. Mehmet Bekaroğlu bu partinin insanı değil, bu partinin çizgisini, dokusunu benimsemeyen bir insan. Gelip de Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okundan bir tanesi olan milliyetçiliği hiçe sayarak, "bu düşünceden insanlar gitsinler, parti güçlenir" dersen bu ülkeye ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne kötülük ediyorsun demektir. Çünkü, gerçek Cumhuriyet Halk Partisi çizgisinden vazgeçtiğin anda partinin tabanını da kaybedersin.

YA KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEK... 

Mehmet Bekaroğlu önce kendi durumunu bir gözden geçirecek, aslında partiden ayrılması gereken kişi Mehmet Bekaroğlu'dur. Kendi düşüncelerini Cumhuriyet Halk Partisi'ne enjekte etmeye çalışırsa bunu da çok ciddi tepkilerini görür. Bunu Genel Başkan'la da, kendi içimizde de görüşeceğiz. Ya kendine çeki düzen verecek ya da ayrılıp gidecek. Cumhuriyet Halk Partisi 91 yıllık bir parti, onun oyuncak gibi oynayacağı bir parti değil. Hiç kimsenin Cumhuriyet Halk Partisi'ni ilkelerinden saptırmaya gücü yetmez ve haddi değildir.