BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.485,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi sallayan seks kaseti depremi!

Cuma günü Ülke TV'de yayınlanan 'En Sıradışı' adlı programda Baykal'a yönelik kaset komplosunun parti içinden yapıldığını açıklayan gazeteci yazar Turgay Güler savcılığı da harekete geçirdi..

Abone ol

Cuma günü Ülke TV'de yayınlanan 'En Sıradışı' adlı programda Baykal'a yönelik kaset komplosunun parti içinden yapıldığını açıklayan gazeteci yazar Turgay Güler, sabah.com.tr'ye konuştu. Savcılığı harekete geçiren açıklamaların sahibi Güler, "parti içinden Baykal'a yakın isimler beni aradı ve kaset komplosunu hazırlayanları tek tek anlattı" dedi.

- Bu iddialar nereden çıktı?

Gazetecilerin her partide görüştüğü fikir alışverişi yaptığı kişiler vardır, CHP içinden de sık sık görüştüğüm Baykal'a çok yakın önemli bir isim beni aradı ve bir çok şeyin yanında bu bilgiyi de verdi, nedir bu bilgi, Baykal ekibi eski genel başkanlarına yönelik kaset komplosunu hazırlayan isimleri tek tek bana açıkladı.

- Kim bu isimler?

Bu isimleri açıklamamak kaydıyla bana bildirdi isimleri şu an söyleyemiyorum sadece CHP içinden oldukları bilinsin yeter ama o kişi bana önümüzdeki günlerde bu komploya karışanlara ait bir ses kaydının olduğunu ve bu kasedi "En Sıradışı" programında belgeleriyle açıklayabileceğimi söyledi.

- Medya bu isimleri yakından tanıyor mu, yani bu isimler açıklandığında yer yerinden oynar mı?

Evet isimler açıklandığında yer yerinden oynayacak kaldı ki şimdi de oynaması gerekirdi ama Kılıçdaroğlu ve ekibinin olumlu veya olumsuz sessiz kalması da manidardır. Zira isimler bende gizli. Fakat dediğim gibi o isimlere ait ses kayıtları yayınlanmadan bu isimleri gündeme getirmeyeceğim.

- İsimler parti içinde kimlere yakın?

Hepsi CHP içinden, kasedi çeken ve internet ortamına atan en az bu isimler kadar şok edici biri.

- Peki CHP'den Baykal'ın yakın adamları niye bu bilgiyi sizinle paylaştı?

Dediğim gibi ben bu isimle zaman zaman görüşürüm, bir amacı da olabilir kuvvetle muhtemel milletvekili listelerinin hazırlandığı şu günlerde Baykal ekibinin böyle bir bilgiye sahip olduğunun bilinmesi isteniyor olabilir.

- Yankısı ne oldu?

Birçok medya organında yazıldığının yanısıra ertesi gün savcılık bu konuyu araştırmak üzere harekete geçti.