BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPyi sallayan ikinci kaset depremi

Baykal'ın 'ikinci bir kadınla görüntülerinin yer aldığı' iddia edilen kaset, partiyi ikinci kez karıştırdı.. Kasettekiler genel merkeze tüm ayrıntılarıyla aktarıldı.

Abone ol

Baykal'ın 'ikinci bir kadınla görüntülerinin yer aldığı' iddia edilen kaset, partiyi ikinci kez karıştırdı Kasedi detaylarıyla anlatan rapor Genel Merkez'e gönderilince Baykal'ın dönüş yolu da kapandı..

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın "Ya kasetin devamı çıkarsa..." diyerek il başkanlarını kurultayda Deniz Baykal yerine Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeye ikna ettiği CHP'de, "ikinci kaset şoku" yaşanıyor.

Baykal'ın, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'la görüldüğü iddia edilen kasedin ardından, "ikinci skandal" CHP İl Başkanları toplantısı öncesinde start aldı. Deniz Baykal, il başkanlarının toplu çağrısıyla liderliğe geri dönmeyi beklerken, CHP Genel Merkezi'ne ilginç bir "rapor" iletildi. Raporda, Baykal'ın "ikinci bir kadın"la görüntülerinin bulunduğu iddia edilen bir kasedin ayrıntılı anlatımları yer aldı.

Raporun, Genel Merkez'deki parti yöneticilerinin yanı sıra CHP'li milletvekillerine de ulaştırıldığı öğrenildi. Genel Sekreter Önder Sav da bunun üzerine, odasında görüştüğü bir grup il başkanına, "Ya kasetin devamı çıkarsa... Yeniden mi istifa edecek, yeniden mi kurultay toplanacak?" diyerek Deniz Baykal hakkında olduğu ileri sürülen ikinci kasetin raporuyla ilgili ilk sinyali verdi.

Akşam geç saatlerde ise Kılıçdaroğlu ile yemek yiyen il başkanlarına Baykal'la ilgili ikinci kasetin çıkabileceği yönündeki bilgiler daha kesin ifadelerle iletildi. Alınan bilgilere göre, okuyan partilileri "ikna eden" raporun, "Baykal'ın yeniden adaylık fikrinden vazgeçmesinde" etkili oldu.