BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi karıştırın talimatı! Bomba iddia

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın CHP'nin içinde karışıklık yaratılması için talimat verdiğini iddia etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Sultangazi'de yaptığı konuşmada ‘Yakında gidecek’ dediği Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert yanıt geldi.

“Zaten yakında gider. Orada kalması mümkün değil. Fazla tutmazlar göreceksiniz, o da gidecektir” diyen Erdoğan'a Kılıçdaroğlu, “Benim gidip gitmeyeceğime o karar veremez. Sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partililer karar verir. Ama bu sözleri bizim öteden beri söylediğimiz bir şeyin kanıtı" diye yanıt verdi.

CHP'Yİ KARIŞTIRIN TALİMATI

Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer'e konuşan Kılıçdaroğlu, bir de iddia da bulundu:

"Daha yeni ‘CHP’nin içini niçin daha fazla karıştırıyorsunuz’ diye talimat verildiğini de biliyoruz. Veren kim? Elbette Erdoğan."

Utku Çakırözer'in bugünkü köşesinden aktardığı o görüşmenin detayları...

GESTAPOSU CHP'Yİ DİNLİYOR

“Kurduğu Gestapo devleti sadece Erdoğan’a istihbarat veriyor. Başka kimseye değil. Tüm siyasi partiler izleniyor, genel başkanlar, milletvekilleri izleniyor. Telefonları dinleniyor. O da bu bilgilere dayalı politika oluşturuyor. Bir süredir ‘Gestaposu’ aracılığıyla CHP’yi dinleyip bir şeyler yapmak istiyor.”

CHP'Yİ KARIŞTIRIN TALİMATI

“Benim, eşimin, çocuklarımın telefonlarının dinlendiğini defalarca söyledim. Talimatın bizzat Erdoğan tarafından verildiğine eminim. En ufak kuşkum yok. Bizzat kendi talimatıyla çektirdiği kasetleri izlediğini biliyorum. Gözlüğünü takıp izliyor. ‘Kılıçdaroğlu için de çalışmamız lazım’ diyen o değil mi? Daha yeni ‘CHP’nin içini niçin daha fazla karıştırıyorsunuz’ diye talimat verildiğini de biliyoruz. Veren kim? Elbette Erdoğan. Telefon dinlemeleri de, politikacılarla ilgili kasetler de onun bilgisi dahilinde yapılıyor.”

DİNLEMELERİN SORUMLUĞU ERDOĞAN

Geçen hafta basında çıkan, ‘64 kişilik VIP dinlenenler listesinde’, CHP liderinin özel kalem müdürü ile CHP’li siyasetçiler de yer aldı. Hükümet çevrelerinin, Gülen cemaatini işaret ettiği bu dinleme iddiaları konusuna CHP liderinin bakışı ise şöyle:

“Tüm bunların sorumlusu ülkeyi kim yönetiyorsa odur. Yani siyasi iktidardır. Hesabını onun vermesi gerekir. Biz MİT’in CHP milletvekillerini fişlediğine ilişkin belgeleri bulduk, yayımladık. Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı ‘nefes alışını takip ediyoruz’ konuşması var. Bir AKP’li vekilin, ‘Eskiden onlar bizi fişliyordu. Şimdi sıra bize geldi, biz de onları fişleyeceğiz’ açıklaması var. Tüm bunlar kimin iktidarında oldu? Kim bunlara göz yumdu? 12 yıllık bu iktidar.”