BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  SEÇİM

CHP'li vekiller adaylıktan vazgeçiyor

CHP'de adaylık başvuruları partide krize neden oldu. Bursa Milletvekilleri Aykan Erdemir ve Sena Kaleli adaylık başvurusunu geri çekti. Şafak Pavey de aday olmayacağını açıkladı.

Abone ol

CHP'de 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi adaylık başvuruları krize neden oldu. Bursa milletvekilleri Aykan Erdemir ve Sena Kaleli, ön seçim kararı alındığı için adaylık başvurularını geri çekti. Adaylık başvurusu yapması beklenen Şafak Pavey de aday olmayacağını açıkladı.

'Yeniden başlamak için mutfağa dönmek zamanıdır' diyerek aday olmayan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'in ardından CHP Bursa'da bir şok daha yaşandı. Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli de 7 Haziran seçimleri için yaptığı aday adaylığı müracaatını geri çektiğini duyurdu.

'VAROLUŞ VE SORUMLULUK'

Kararını Facebook hesabından duyuran ve 'Varoluş ve Sorumluluk' başlıklı yazı kaleme alan Kaleli yazısında "Kimsenin bizi yok etmesine izin vermeyiz" dedi. Partisinin Bursa’daki danışma kurulu toplantısında söylenenleri, ön seçim taleplerini PM toplantısında dile getirdiğine dikkat çeken Kaleli, "Mevcut MYK kararına rağmen PM’den ön seçim kararı çıktı. Zaten aday olmayacak, başka ilden olacak iddialarının yanı sıra, kontenjan spekülasyonları rahatsız edici boyuta ulaştı. Aday adayı oldum. Gelinen süreçte tecrübeli arkadaşlarımız ise aday adayı olmadı. Başvuranlar arasında kadınların ve gençlerin az olması düşündürücüdür. Bu aşamadan sonra speküle edilen, olası tüm gelişmelere karşı kendimi bağlayıcı olmak üzere aday adaylığından çekilme kararı aldım. Üzerimden yapılan tüm yorumlara, partimi önceleyerek kendimi kapatıyorum."

ŞAFAK PAVEY'DEN VEDA MESAJI

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de aday olmayacağını açıklayarak veda etti. Birgün Gazetesi aracılığıyla bir mesaj yayımlayan Pavey, Türkiye’nin geleceğine dair mücadelesini parlamento dışında sürdürmek istediğini belirtti. Siyaseti bir kariyer olarak görmediğini belirten Pavey, “Aynı mücadeleye ve ideallerimi kovalamaya milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım” dedi.

Pavey’in açıklamasının tam metni şöyle:

Siyasete başladığım gün seçmenimize, siyaseti bir kariyer olarak sürdürmeyeceğimi açıklamıştım. Sorumluluklarımı en yüksek enerji ve çaba ile yerine getirmeye çalıştım. Umarım üstlendiğim bu görevde eksik kalmamışımdır. Nöbet olarak nitelendirdiğim konumumu artık devretmem gerektiği kanaatindeyim. Umuyorum ki yeni seçim dönemine girerken gelen arkadaşlarım çok daha büyük bir sinerji yaratacaklardır ve bize güvenen seçmenlerimizin beklentilerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir.

Her şeyden önce bana bu fırsatı veren ve büyük bir tecrübe kazanmama yol açan Genel Başkanımıza, yol arkadaşlarıma ve partime teşekkür etmek istiyorum. Aynı mücadeleye ve ideallerimi kovalamaya milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım. Çünkü bu, Türkiye’nin geleceğinin mücadelesidir ve ben de her zaman ülkemin geleceği için verilen mücadelenin bir parçasıyım.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”