BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  DÜNYA

CHP’yi bıyık takarak protesto etti

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde CHP’den Belediye Başkan aday adayı olman Sevcan Pank, ilçe için erkek bir adayın belirlendiğini öğrenince so...

Abone ol

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde CHP’den Belediye Başkan aday adayı olman Sevcan Pank, ilçe için erkek bir adayın belirlendiğini öğrenince sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında takma bıyık takarak partisini protesto etti.
Türkiye’de 2014 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Belediye Başkan aday adayı olan 56 yaşındaki emekli hemşire Sevcan Pank, partisi tarafından ilçede erkek bir aday gösterileceğini öğrenince takma bıyık takarak, protesto etti. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sevcan Pank, kadınlara hiçbir zaman öncelik tanınmadığı için böyle bir protestoda bulunmak istediğini söyledi. Pank, “Kadınlara hiçbir zaman öncelik tanımadıkları için erkekler hep öncelikli olduğu için bende sesimi böyle duyurmak istedim. Erkek yöneticilerin daha duyarlı olmasını istiyorum. Ben 8 ay önce Vakfıkebir’den aday adaylığımız koydum ve çalışmaya başladım. Ben CHP’den Vakfıkebir’de 6-7 tane aday adayı olsun isterdim. Ama olmadı. Yalnız bizim il ve ilçe başkanımız kadınlardan taraf değilmiş. Erkek siyasetçi istediler” dedi.

“İL BAŞKANI ‘SİZİ BAŞKA BİR YERDE DEĞERLENDİRELİM’ DEDİ”
Vakfıkebir ilçesinde 2 yıl ilçe Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını belirten Pank, “Milletvekili adayı gösteriyorlar. Hangi ilden olursa olsun üçüncü, dördüncü sıradan koyuyorlar. Bir kere de birinci sıradan koysunlar. Karadeniz toplumunun kadınları biraz içine kapanıklar onlar biraz sevgi bekliyorlar. Bunları erkeklerde bulamazlar. Onların derdinden benim gibiler anlar. Onun için Vakfıkebir ilçesinden aday adaylığımı koydum. İl Başkanımız Yavuz Bey ’Sizi başka bir yerde değerlendirelim’ dedi. Ben Vakfıkebir’de 2 yıl kadın kolları başkanlığı yaptım” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise Sevcan Pank’a Belediye meclis üyeliği teklif ettiklerini belirterek, “Partimiz erkek aday konusunda uzlaştı. Sevcan Pank’a Belediye meclis üyeliği teklif ettik. Bizim cinsiyet ayrımı yapma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.
(İHA)