BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  MEDYA

CHP'ye oy sözü veren İslamcı yazar

Kılıçdaroğlu'nun söylemi ve vaatleri, Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'ı heyecanlandırdı.

Abone ol

Yazar ve sosyolog Bulaç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasetine sıcak baktı. Yazar başörtüsü sorununu çözüm yolunda ikna edici somut adım atarsa oyunu CHP'ye verecek.

Akşam gazetesinden Ali Ekber Ertürk'e konuşan Bulaç'ın sürpriz açıklamaları bununla sınırlı değil. Yoksul başörtülü kızların başörtülü zengin kızlar kadar şanslı olmadığını gündeme getirmesi de iktidara karşı bir mesaj olarak algılandı.

SOSYAL DEMOKRAT PARTİYE İHTİYAÇ VAR

Muhafazakar kesimin Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini itici bulmadığını iddia eden yazar CHP liderine neden sıcak baktığını şu sözlerle dile getiriyor:

"Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı sürdükçe İslamcı kesim Kılıçdaroğlu'na yaklaşır. Bunun temel kıstası da başörtüsüdür. Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda somut, samimi ve inandırıcı bir adım atarsa, islami kesimden de CHP'ye olan ilgi artar.

Toplumun yüzde 20'si yoksulluk sınırında ve bunları içine alacak, onların kendilerini bulacağı bir parti yok. Türkiye'nin sosyal demokrat bir partiye ihtiyacı var. Bu sosyal demokrat partinin de din ve vicdan özgürlüğüne sahip çıkması gerekir. Kılıçdaroğlu bunu gerçekleştirirse bence İslami kesimde şansı olur. Başörtüsünü kesin bir şekilde çözeceğine dair ikna edici ve somut adım atarsa söz veriyorum ona oy vereceğim."

İMRALI İLE TEMASTAN YANA

Terörle mücadele konusunda da radikal düşünenlerden. İmralı ile temas kurulmasını isteyen Bulaç sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Ben devlet katında tabii ki Apo'yla temas kurulmasını, iletişim kurulmasını savunuyorum. Ama bu devlet katında olmalı, hükümet nezdinde değil. Türkiyed'e kanın durmasından daha önemli bir sorun yoktur."