BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  MEDYA

CHP'ye olan ilgi kaç puan yükseldi?

CHP'de yaşanan son kavganın partiye olan ilgiyi artırdığı öne sürüldü. Partinin trendinin tekrar yükselişe geçtiği kaydedildi.

Abone ol

CHP'de yaşanan kavganın ve yapılan değişikliklerin partiye olan ilgiyi artırdığı öne sürüldü. Son haftaya damgasini vuran CHP yönetim kadrosundaki değişikliğin partiye nasıl yansıdığı tartışıla dursun, Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan tespitini yaptı bile. Tezkan'a göre, son kavga ve yapılan değişiklikler CHP'ye olan ilgiyi iki puan artırdı.

Tezkan, köşesinde kitap fuarında ve diğer gittiği yerlerde CHP ile ilgili soruların sıklaştığını ve kavgadan öte Kemal Kılıçdaroğlu ile bu işin gidip gitmeyeceği sorularına muhatap olduğunu ifade etti.

Tezkan köşesinde CHP'deki son durumu şöyle değerlendirdi:

(...) Elimde oy ölçer bir alet yok..
Ama ilginin arttığını söyleyebilirim..
Nasıl ölçtün derseniz.. Cuma günü kitap fuarına gittim.. Valla doğru dürüst gezemedim, kitapları doya doya inceleyemedim.. Gören, tanıyan CHP’yi sordu..
Sorular, ne olacak bu CHP’nin hali şeklinde değildi.. Kılıçdaroğlu başaracak mı, gemiyi harekete geçirecek mi kıvamındaydı..

KADINLAR ÖNEMLİ

Mehmet Tezkan yazısında kadın seçmene de vurgu yaptı. Kadınların gönlünü kazanan liderlerin iktidara yürüdüğünü kaydeden Tezkan, CHP ile ilgili soruların ve önerilerin kadınlardan gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirterek iki lideri örnek verdi:

"Yani sorular şikâyet değil umut yüklüydü..
Kadınlar çoğunluktaydı.. Kadınlar daha heyecanlıydı..
İlgi iki puan arttı demem bundandır..
Bir parti kadınları kaptı mı, kadınların gönlünü aldı mı sırtı yere gelmiyor?
Eski bir örnek; Ecevit’in CHP’si..
Yeni örnek; Erdoğan’ın AKP’si.."


İLGİ NE KADAR DİRİ TUTULABULUR

CHP'ye olan ilginin artmasının ve seçime kadar diri tutulmasının parti yönetiminin performansına bağlı olduğunu da vurgulayan Mehmet Tezkan. Tayyip Erdoğan'ın 8 yıllık performansını örnek göstererek " Bu seçimde oya dönüşür mü, CHP'yi yönetenlerin performansına bağlı" dedi.