BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

CHP'ye o il için şok karar!

Şanlıurfa’da, geçici olarak CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Ömer Karakeçili, 45 günlük süre içersinde kongre yapmadığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla görevinden alındı.

Abone ol

Şanlıurfa’da, geçici olarak CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Ömer Karakeçili, 45 günlük süre içersinde kongre yapmadığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla görevinden alındı. Mahkeme, il başkanlığı görevinden alınan Karakeçili'nin yerine 5 kişilik kayyum heyeti atadı.

Geçen yıl Kasım ayında Ferhat Karataş'ın istifası ile boşalan CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı'na geçici olarak Ömer Karakeçili atandı. Ancak, parti tüzüğü gereği 45 gün içerisinde yapılması gereken il kongresi yapılmadı. Bir grup partilinin başvurusu üzerine Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesi, tüzük gereği 45 gün içerisinde kongreye gitmeyen Karakeçili'yi görevden aldı ve yerine Yusuf Kaya, Ahmet Aydın, Aziz Aydınlık, Murat Yazar ve Mustafa Taplamacı'dan oluşan 5 kişilik kayyum heyeti atadı.

GÖREVDEN ALINAN BAŞKANDAN TEPKİ

Görevden alınan Ömer Karakeçili mahkeme kararına tepki gösterdi. CHP'nin 117 delegesi olduğunu ancak bunların büyük bölümünün farklı partilerden aday veya aday adayı olduğunu ileri süren Karakeçili, "Biz gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra kongreye gitmeyi planladık ama mahkeme bize bu fırsatı tanımadı. İnşallah bizden sonra gelenler CHP rozetini takıp başka partiye çalışmazlar" dedi.