BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.479,40
HABER /  DÜNYA

CHP’ye her türlü eleştiri yapılabilir ama...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP’ye her türlü eleştiri yapılabilir ama CHP kul hakkı yemez" dedi.<br/>CHP Genel Başkanı Kemal Kı...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP’ye her türlü eleştiri yapılabilir ama CHP kul hakkı yemez" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde terminal açılış törenine katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilçeye güzel hizmetler yaptıklarını belirterek, “30 Mart seçimlerinde hareket eden bu gemiyi durdurmayalım” dedi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, söz vermeyi sevmediğini belirterek, “Fakat burada söz veriyorum. Sayın Genel Başkanım burada adını açıklayacağınız 5 belediye başkan adayının seçimden sonra mazbatalarını alıp size getireceğim” dedi.
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise yaptığı konuşmada, “Buradan söz veriyorum CHP iktidarında hiçbir çocuk yurtsuz kalmayacak. Her çocuğumuzun sıcak soğuk suyu olan geniş internet erişimi olan odaları olacak orada ders çalışacaklar anne ve babaların gözü arkada kalmayacak. Onlar bizim geleceğimiz onlar bizim güvencemiz. Onlar bayrağımıza vatanlarına sahip çıkacaklar. Onlar onurlu Türkiye’nin geleceği onlarla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

"GENÇLERİNİ İHBAR ETMEYECEKSİN"
“Neden biz yaptığımız işlerle övünüyoruz, belediye başkanı olup da iş yapmayan başkan çok” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“CHP’ye her türlü eleştiri yapılabilir ama CHP kul hakkı yemez. CHP’li olmak için önce bayrağını seveceksin, vatanını seveceksin, insanını seveceksin, kul hakkı yemeyeceksin. Türkiye Cuhuriyeti’ne sahip çıkacaksın. Ülkene sahip çıkacaksın. Gençlerini ihbar etmeyeceksin, gençlerine sahip çıkacaksın. Ama ben buradan bütün vatanseverlere sesleniyorum; geçmişte hangi partiye oy verdiyse versin ülkemizin geldiği nokta iyi değil komşularımız ile barış içinde değiliz. Neden bu coğrafyada Müslüman kanı akıyor, bunu kim engelleyecek; CHP. CHP’li olmak demek, herkesin evine alın teri ile kazandığı ekmeğini götürmek demek. Herkese iş aş demek. Herkesin mutlu bir yuvada yaşamasını savunmak demek. Onun için CHP’li olmak kolay değil. Ama bu coğrafyada, bu ülkede aynı hedefe yürüyorsak beraber yürüyeceğiz. ’Meclise türbanlı milletvekilleri gelecek’ dediler. ’CHP kavga çıkartacak’ dediler. Neden böyle bir şey yapalım. Fiskobirlik, fındık üretici perişan oldu. Siyaseti cebini doldurmak için çıkanlar bunu yapamazlar. Bize göre zenginleşecekse halk zenginleşecek. Ben dünyanın en zengin insanı değilim. Ama yırtık ayakkabı ile siyasete girenler dünyanın en zengin insanı oldu. Peki bunu sormayacak mısınız. Soracaksınız. Halka hesap vereceksin. Türkiye’nin güvencesi sizlersiniz. Kavga varsa kavga yapacağız ama neden Türkiye’nin daha iyi olması için.”

2/B KONUSU
2/B arazileri konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “2/B arazisi olana ’B arazisi’ bedava verilecek. Devlet niye vardır vatandaşını korumak için vardır vatandaşını cezalandırmak demek değildir. CHP’li olmak demek bayrak geçerken saygı ile ayağa kalkmak demektir. Bu yıl Edirne’de güreşler yapıldı. Büyük bir bayrak stadyumdan geçiyordu. Bayrak geçerken herkes ayağa kalktı. 4 kişi kalkmadı. 2’si bakandı, 2’si milletvekiliydi. Bayrak geçerken ayağa kalkmadıkları için vicdanım sızladı. Bayrak geçerken kalkmıyorsan bu ülkenin bayrağını sevmiyorsun demektir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dedi.
Düzce’de olmayan bir terminalin Akçakoca’da yapıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Orası il burası ilçe. Oranın kaynakları daha fazla buranın daha az. Çünkü burada siyasetçi cebeni doldurmuyor. Siyasetçi siyaset yaptığı sürece zenginleşiyorsa kafalarda soru işareti kalır” şeklinde konuştu.

ADAYLARI AÇIKLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Düzce ve Bolu belediye başkan adaylarını da açıkladı. Düzce’nin Çilimli ilçesi Cemil Tınaz, Beyköy Beldesi Hilmi Sayar, Konuralp Beldesi Cemal Önenç, Bolu Belediye Başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu, Akçakoca Belediye Başkan adayı Fikret Albayrak, Yığılca Belediye Başkan Adayı Bünyamin Şahin olarak açıklandı.
(İHA)