BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  SEÇİM

CHP'ye Ankara ve Antalya'da şok

Ankara ve Antalya İl Seçim Kurulları, CHP'nin yeniden sayım yapılması yönündeki itirazlarını reddetti.

Abone ol

ANKARA İl Seçim Kurulu, CHP 'nin büyükşehir belediyesi seçim sonuçlarıyla ilgili itirazlarını reddetti.

CHP Ankara İl Başkanlığı, dün İl Seçim Kuruluna yeniden sayım yapılması, iptal edilen oyların yeniden değerlendirilmesi ve birleştirme tutanaklarına ilişkin itirazda bulunmuştu.

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, itirazlarının Ankara İl Seçim Kurulunca reddedildiğini bildirdi.

İl Başkanlığından itirazın reddine ilişkin CHP'ye henüz bir gerekçe bildirilmediği ifade edilirken CHP'nin yarın YSK'ya başvurması bekleniyor. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da, daha önce yaptığı açıklamada ret kararı çıkarsa Yüksek Seçim Kurulu'na gideceklerini açıklamıştı.


29431.jpg

MANSUR YAVAŞ'A ANKARA'DAN KÖTÜ HABER

Ankara'da seçimlere yapılan itiraz reddedildi. Ankara İl Seçim Kurulu, CHP'nin yeniden sayım itirazını reddetti... (TIKLA OKU)

BİR RET DE ANTALYA’YA

CHP Antalya İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın'ın, il genelinde tüm oyların yeniden sayımı ve seçimin yenilenmesi istemiyle İl Seçim Kurulu'na yaptığı 29 başvurunun tamamı reddedildi. İki gündür itirazları görüşen İl Seçim Kurulu, saat 17.20'de kararı açıkladı.

Antalya'da 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin CHP Antalya İl Başkanlığı ve aday Mustafa Akaydın'ın 19 ilçenin ilçe seçim kurulları ve İl Seçim Kurulu'na tüm oyların yeniden sayılması, seçimin iptali ve yeniden yapılması yönündeki 29 başvurusunun tamamının reddedildiği açıkladı. İl Seçim Kurulu'nun iki gündür devam eden görüşmeleri sonrasında karar, bugün saat 17.20'de İl Seçim Kurulu Müdürü Sabri Şahin tarafından açıklandı. Sabri Şahin, kararı şöyle duyurdu:

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve diğer arkadaşları tarafından yapılan 29 itirazın incelenmesi, değerlendirilmesi sona erdi. İl Seçim Kurulumuz çalışmalarını tamamladı, sonuç olarak kararda da ayrıntısı yazıldığı üzere ve gerekçeleri ayrıntılı bir şekilde yazıldığı üzere yapılan tüm itirazların reddine karar verilmiştir."

AK PARTİ İL BAŞKANI KÖSE: MAZBATAYA ENGEL KALMADI

Karar açıklandığında İl Seçim Kurulu önünde bulunan Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve beraberindeki partililer ise kararı alkışlarla kutladı. Kararı bekledikleri bir sonuç olarak değerlendiren Köse, şunları söyledi:

"Zaten biz baştan beri ifade etmiştik, yapılan itirazların mesnetli ve belgeli olması gerekiyor. Ancak CHP tarafından yapılan itirazların hiçbirinin hukuki delillere dayanmadığını söylemiştik. Bundan dolayıdırki tüm ilçe seçim kurulları CHP'nin itirazlarına ret kararı vermişti. Ondan sonra il seçim kuruluna itiraz edilmiş ve il seçim kurulumuz iki gündür bir değerlendirme yapıyordu. İl Seçim Kurulumuz gerekçelerini daha sora açıklayacak şekilde itirazların reddine karar verdi. 29 itiraz olduğu ifade edildi ve tamamı reddedildi. Herhangi bir şekilde geçerli bir gerekçeye dayanmıyor bu itirazlar. Dolayısıyla Antalyamızda şu an itibariyle mazbatanın alınması noktasında bir itiraz kalmamış görünüyor.

Ama seçim kurulumuzla görüşeceğiz, onlara herhangi ulaşmamış bir itiraz varsa ki, olmadığını aslında ifade ettiler, sonra en kısa sürede, karar yazıldıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını sayın Menderes Türel'e teslim edecekler. Antalyamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Tabi YSK'ya başvurma imkanı herkesin var. Ama YSK'ya başvurular mazbata alınmasını geciktirmiyor, olağanüstü bir kanun yolu olarak ifade edebiliriz onu. İnşallah birkaç gün içinde Menderes Türel mazbatasını alacak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturarak artık Antalyalıların özlediği hizmetleri kendilerine ulaştırmaya başlayacak."
Mustafa Akaydın ise Antalya'da İl Seçim Kurulu'nun CHP'nin tüm itirazlarını reddine ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı. Akaydın, "Hukuki süreçler bunlar. Detaylarıyla nasıl işleyecek bilemiyorum ama hukukçularımız Yüksek Seçim Kurulu'na gidecektir" dedi.

secimsonuclari_banner.20140404182510.jpg