BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.475,17
HABER /  GÜNCEL

CHP’li isimden İhsanoğlu’na ilginç benzetme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, beş partinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında, "İhsanoğlu, otoyoldan barışa doğru...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, beş partinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında, "İhsanoğlu, otoyoldan barışa doğru, huzura doğru, kardeşliğe doğru son çıkıştır" dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 13 Temmuz tarihinde yapacağı Trakya ziyareti öncesinde Edirne CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Öztrak, Türkiye’nin muhalefet partileri olarak ve Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazlasını temsil eden muhalefet partisi olarak İhsanoğlu’yu aday göstererek Türkiye’ye alternatif sunduklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kararı halkın vereceğini ifade eden Öztrak, "Bilge bir kişiyi, ülkeye huzur getirecek, insanların ekmeğini huzur içinde kazanmasını sağlayacak, parlamenter demokrasiye saygılı, laikliğe saygılı, Atatürk’e, Cumhuriyete, tarihi değerler, kısacası bunların hepsini bir araya getirebilecek, bunları bir potada kaynaştırabilecek Cumhurbaşkanı adayını Türk halkının tercihlerine sunmuş bulunuyoruz" diye konuştu.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sadece Anadolu’nun bağrından gelen değil, aynı zamanda Balkanlar’da da sıkıntılar yaşayan, vatan kaybetmenin ne olduğunu bilen bir aday olduğunu dile getiren Öztrak, İhsanoğlu’nun Rodoslu Türk asıllı bir annenin çocuğu olduğunu belirtti. Trakya ziyaretinde İhsanoğlu’nun büyük bir coşku ile kucaklanacağı konusunda emin olduğunu kaydeden Öztrak, Trakya’daki vatandaşların İhsanoğlu’na ciddi katkı sunmasını ve çevresindeki coşkuyu tüm Türkiye’ye göstermesini beklediğini söyledi.
(İHA)