BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin sürpriz Ankara adayı!

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu söyledi.

Abone ol

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ayaş İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç adaylığını açıkladı.

Bu sürpriz adaylığa CHP Genel Merkezi'nden ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan nasıl bir tepki geleceği ise merak konusu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkaraağaç, 19 yıldır Ankara'nın kötü yönetildiğini vurgulayarak, ‘'Duyarlı bir Ankaralı olarak Ankaralıların kötü yönetilmesine Ankaralıların karanlık eller tarafından yönetilmesine karşı dik duruşumuzu gösteriyoruz. CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum. Bu süreçte projelerimiz var. Ankara'yı yeniden başkent yapabilme adına yola çıktık. Ankara'mızın içi boşalıyor çünkü. Ankara'mızı yeniden başkent yapacağız.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili düşüncesi sorulması üzerine ise Başkaraağaç şu yanıtı verdi, ‘'Genel başkanımızla görüştük. O'nun taktiridir. Önemli olan Ankara'yı almak. Biz çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu kapsamda genel başkanımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Genel anlamda bir kararı yok ama örgütün desteğini almış durumdayım.''
Öte yandan Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç bu görevinin yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği'nde bulunuyor.