BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  SEÇİM

CHP'nin son hamlesi Bilal Erdoğan kaseti

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışı son haftada iyice kızışırken tapeler yeniden sahaya sürüldü, CHP Bilal Erdoğan kaseti açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde son haftaya girilirken CHP kasetleri piyasaya sürmeye başladı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Bilal Erdoğan ile ilgili yeni bir ses kaydı yayınladı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin bir basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili bir kaset açıkladı.

Basın toplantısında kaseti sinevizyondan izleden Tekin “Milli Eğitimi ne hale getirdiklerini göreceksiniz” dedi.

Yayınlanan tapede TÜRGEV Mütevelli Heyeti üyesi, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip’lerin yaygınlaştırılmasına ilişkin telefon görüşmesinin kaydı olduğu iddia edildi.


SEÇİMİN SON HAFTASINDA KASET SAVAŞI

Cumhurbaşkanlığı seçim anketlerinde AK Parti adayı ile aradaki farkı kapatamayan CHP, son haftada şansını kaset savaşı ile deniyor. Bilal Erdoğan kaseti ile ortaya çıkan CHP'nin hukuki geçerliliği olmayan yasadışı dinleme kayıtlarına bel bağlamış olması şaşkınlık yarattı.

CHP, yerel seçim yarışında da bir ilke imza atarak TBMM çatışı altındaki parti grubunad illegal dinleme kayıtlarını yayınlamıştı. Seçimlerde alınan oy oranları ise kamuoyunun bu tür kasetlere ters reaksiyon verdiğini ortaya koymuştu. Buna rağmen CHP'nin yeniden kasetle seçimi kotarmaya çalışması stratejik hata olarak yorumlandı.



gürsel-tekin-bilal-erdoğan-ses-kaydi-kaset.jpg

BU ÜLKENİN BİLAL'İ VARMIŞ

Tekin, “Gördüğünüz gibi bilal Erdoğan paraları sıfırlamakla yetinmemiş ve milli eğitimi sıfırlamak için talimatlar veriyor. Görülüyor ki afet yasası denilen deprem anında uygulanması gereken yasanın burada uygulandığını görüyoruz. 10 Ağustos’ta seçime giderken milletin adamlarının milleti nasıl soyduğunu görüyorsunuz. Kızlı erkekli devlet yurtlarının Milli Eğitim Bakanının olduğunu sanırdık. demekki bu ülkenin milli eğitim bakanı yokmuş. Bu ülkenin bilal’i varmış. Milli eğitimin nasıl dizayn edileceğinin talimatları veriliyor. İmarla ilgili talimatların asıl verildiğini görüyoruz. Afet Yasası maddeleri din iman adına kullanılmış” diye konuştu.