BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin sır gibi sakladığı İstanbul adayı

İddialara göre CHP'nin sır gibi sakladığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İlhan Kesici... Bu ismi önerenler de Baykal ve Demirel...

Abone ol

Yerel seçim yaklaştıkça aday yarışları kızışıyor. İddialara göre CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı için kafaları karıştıracak sürpriz bir kişi ile masaya oturdu. Bu sürpriz ismin ise CHP eski İstanbul milletvekili İlhan Kesici olması kafaları iyice karıştırdı.

Sonsayfa.com'un özel kaynaklardan edindiği bilgiye göre bu ismi Kemal Kılıçdaroğlu'na Deniz Baykal ve Süleyman Demirel önerdi. Kılıçdaroğlu şimdilik bu haberi kamuoyundan bir sır gibi saklıyor. CHP bu isim ile sağcı partilerin pek çoğunun oyunu kendi tarafına çekmeyi hedefliyor.

İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ? 

Daha önce CHP İstanbul Milletvekili olan İlhan Kesici 2010 tarihinde basın toplantısı düzenleyerek partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kesici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Bu toplantı itibariyle 22 Mayıs 2007 tarihinde üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmiş bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ve yeni parti yönetimine yüksek başarılar diliyorum'' diyerek partiden olaylı bir şekilde ayrılmıştı.

SARIGÜL SINIRLARI ZORLADI

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Sarıgül'ün ismi geçmiş ancak Sarıgül kısa bir süre sonra bu adaylıktan vazgeçmişti.

Sonsayfa.com'un özel kaynaklardan edindiği bilgilere göre Sarıgül'ün adaylıktan çekilmesinin en önemli nedeni ise çok ağır şartlar öne sürmesiydi. Sarıgül Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tekrar aday olmasını istemeyerek buralara kendi uygun gördüğü kişilerin adaylıklarını koymasını istedi.

Diğer bir iddia ise önümüzdeki belediye seçimlerinde tekrar aday olmayacağı belirlenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Sarıgül tarafından tekrar aday olarak gösterilmek istenmesidir. Sarıgül'ün Gürsel Tekin ile arası iyi olan Belediye Başkanlarını partiden uzaklaştırmaya çalıştığı da gelen bir diğer haberler arasında. Böylelikle Sarıgül kendisine rakip olarak gördüğü Gürsel Tekin'i parti içerisinde yalnızlaştırma politikası yürütmek istedi. Bu şartları da kabul edilmeyince Mustafa Sarıgül CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaktan vazgeçti.

Kaynak: www.sonsayfa.com