BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin köşk anketinde sürpriz isim

CHP tarafından yaptırılan 'Cumhurbaşkanı adayı kim olsun?' anketinde Yılmaz Büyükerşen'i çok zorlayan bir isim çıktı.

Abone ol

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm gözler partilerin belirleyecekleri adaylara çevrilirken, CHP kanadında hareketli günler yaşanıyor. 

Diğer partilerin aday göstereceği isimleri bekleyen CHP, Başbakan Erdoğan'ın adaylık ihtimaline karşı en güçlü ismi belirlemek istiyor. Bunun için kamuoyu araştırmalarına ağırlık veren parti kurmaylarının önüne İlhan Kesici ve Yılmaz Büyükerşen isimleri geliyor. Partideki ulusalcı kanat Büyükerşen üzerinde karar kılarken, seçimlerde sağ seçmenin desteğinin alınması gerektiğini savunan kesim ise Kesici'nin aday olması gerektiğini savunuyor.

BÜYÜKERŞEN'İ ZORLAYAN İSİM

CHP tarafınddan yaptırılan "Cumhurbaşkanı adayı kim olsun?" anketinden çıkan sonuca göre; seçmenlerin yüzde 27'si Büyükerşen ismi üzerinde karar kıldı. İkinci sırada yer alan Kesici'ye destek ise yüzde 25 civarında. Ankette listeye giren diğer isimler ise Deniz Baykal, İlker Başbuğ ve Metin Feyzioğlu oldu.

KESİCİ'NİN KARİYERİ PARLAK

Anketlerde Yılmaz Büyükerşen ile yarışan İlhan Kesici, CHP ve MHP’nin ortak adayı olmak için bir çok özelliğe sahip. 66 yaşında olan Kesici Sivas doğumlu. ODTÜ’den Endüstri Mühendisi olarak mezun olan İlhan Kesici, 17 yıl çalıştığı Devlet Planlama Teşkilatı’nda müsteşarlığa kadar yükseldi.

MERKEZ SAĞ İÇİN DE CAZİP

Kesici, ANAP ve CHP’den milletvekili olarak görev yaptı. Gençlik yıllarında ülkücü hareket içinde sempatizan olarak yeralan İlhan Kesici; CHP, MHP ve merkez sağ için cazip bir isim.

BAYKAL DA DESTEK VERİYOR

Parti içerisinde İlhan Kesici'ye yönelik desteğinde bir hayli fazla olduğu ve Deniz Baykal gibi ağır topların da desteğini aldığı gelen bilgiler arasında.