BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  SEÇİM

CHP'nin Köşk anketinde şok sonuç! Makas açılıyor mu?

CHP tarafından yaptırılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri anketinde Ekmeleddin İhsanoğlu ile Başbakan Erdoğan arasındaki farkın boyutları ortaya çıktı...

Abone ol

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenen CHP'de Ak Parti ve HDP adaylarının da belli olmasıyla birlikte çalışmalara hız verildi. Kamuoyunun nabzını tutmak için farklı şirketlere yaptırılan anketlerin sonuçları parti yöneticileri tarafından karşılaştırmalı olarak değerlendiriliyor.

30 MART CHP'YE DERS OLDU

30 Mart yerel seçimleri için yaptırılan anketlerin gerçek rakamlardan uzak olması, Köşk seçimleriyle ilgili yapılacak araştırmalar konusunda CHP'yi daha dikkatli olmaya itti. Parti kurmaylarının yaptığı toplantılarda tek şirketin rakamları yerine farklı şirketlerin rakamlarının birlikte değerlendirildiği ortaya çıktı.

ÇATI İLE ERDOĞAN ARASINDAKİ FARK 8 PUAN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sunulan son anket raporunda, Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğin yüzde 38 civarında olduğu belirlendi. Başbakan Erdoğan'a desteğin yüzde 46 civarında olduğu araştırmada Selahattin Demirtaş'ın yüzde 7'lik kesimin desteğini aldığı belirlendi. CHP'nin anketinde yüzde 9'luk kesiminde kararsız olduğu sonucu ortaya çıktı.

TEK HEDEF KARARSIZLAR

CHP'nin yaptırdığı kapsamlı araştırmada kilit rol kararsızlarda. Seçim kampanyalarının henüz başlamamış olması ve İhsanoğlu'nun kamuoyu tarafından yeteri kadar tanınmamış olmasına rağmen çıkan sonucun parti yöneticileri memnun ettiği öğrenildi. Yapılacak çalışmalar neticesinde kararsızların ikna edilmesi durumunda İhsanoğlu'nun seçimi 1-2 puan önde kapatacağı kesin gözüyle bakılıyor.