BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'nin Köşk adayı Haşim Kılıç mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP'nin Köşk adayıyla ilgili sorulara cevap verdi.

Abone ol
CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Günlüğü programında Hande Fırat, Hüseyin Yayman ve Utku Çakırözer'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP ile ittifak yapacaklarını sanmadığını söyledi. Toprak, "CHP'nin Köşk adayı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç mı?"sorusuna da cevap verdi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin partiler üstü bir olay oladuğuna dikkat çekerek “Halk kimi istiyorsa adayımız o olur. Toplumun tamamını kucaklayacak bir isim olmasını arzu ediyoruz. Herkesin asgari müştereklerde üzerinde birleşeceği bir aday olmalı." diye konuştu.
 
Halkın nabzını tutacak argümanlarla adayın belirleneceğini ifade eden Toprak, “Anket ve kamuoyunun bize sunacağı isimlerden birini Cumhuriyet Halk Partisi olarak destekleyeceğiz." dedi.
 
Programın moderatörü Hande Fırat tarafından “CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Haşim Kılıç mı?” şeklinde sorulan soruya CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak çarpıcı bir cevap verdi. "Ben konuşmamın başında topluma soracağımızı ifade ettim. Şimdi ben kafamdaki söyleyip topluma dayatırsam o zaman topluma sormamış olurum. Bugünkü iktidar partisinin düşmüş olduğu duruma düşeriz" dedi.