BIST 8.794
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.240,00
HABER /  POLİTİKA

CHPnin Kocaeli adayı tamam

CHP adaylarını ilan ediyor. Kocaeli'ne aday olan isim belli oldu. Adaylık açıklamasına Baykal da katılıyor.

Abone ol

CHP Kocaeli İl Başkanı Sefa Sirmen, partisinden Kocaeli Büyükşehir Belediye Baskanlığı'na aday olacak. Sirmen'in 30 Kasım tarihinde yapacağı adaylık açıklamasına CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.

Sirmen'in daha önceki belediye başkanlığı döneminden kalma 26 davası bulunuyor.

CHP Kocaeli İl Başkanı Sefa Sirmen, kendi partisinden Kocaeli Büyükşehir Belediye Baskanlığı'na aday olacak. Sirmen 30 Kasım tarihinde görevinden istifa ederek adaylığını açıklayacak. Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek adaylık açıklamasında Sirmen gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Sirmen'in adaylığını ise bir dönem yıldızları hiç barışmadığı CHP Genel Başkanı Baykal açıklayacak. Baykal ayrıca burada partiye katılacaklara da rozet takacak.

26 DAVASI BULUNUYOR

Üç dönem üst üste İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra geçen dönem CHP'de Kocaeli'de milletvekili seçilen Sirmen, 22 Temmuz seçimlerinde tekrar aday olmadı. Daha sonra CHP Kocaeli İl Başkanı olan Sirmen'in dokunulmazlığı düşünce davalar da birbiri ardına açılmaya başladı.

Sirmen hakkında "ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanmak, basın yoluyla hakaret, görevde suistimal, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal" gibi suçlamaları içeren 26 davası bulunuyor. Sirmen, Kocaeli Adliyesi'nde görülen davaların bazılarına girerken bazılarına ise avukatı katılıyor.