BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  SEÇİM

CHP'nin kalesinde CHP ve Cemaate sert sözler

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan seçim gezisinde bu kez Trakya'da. Erdoğan Edirne'nin ardından şimd de Tekirdağ'da miting yapıyor.

Abone ol

Yerel seçim mitingleri tüm hızıyla sürüyor. AK Parti bu kez Trakya'ya çıkartma yaptı.

Başbakan Erdoğan, bugün Edirne'nin ardından Tekirdağ'a geçti ve sahil dolgu alanındaki mitingde halka hitap etmeye başladı.

"Dik dur eğilme, Türkiye Seninle" sloganı ile konuşması sık sık bölünen Erdoğan şöyle konuştu:

"Üç buçuk ay sonra yine buradayım. Rabbim sizlerden razı olsun. 30 Mart seçimleri demokrasimiz için ülkemiz için, Tekirdağ için hayırlı olsun. Sizinle burada bugün farklı bir sohbet yapacağız. Dün Çanakkale'de Şehitler Gününü idrak ettik. Edirne'de muhteşem bir miting gerçekleştirdik. İnşallah Silvri'de de bir miting yapacağız. Silivri'ye selam, yola devam.

Şantaja, montaja, dublaja hayır. Milletimiz, sandık üzerinde, demokrasi üzerinde, Türkiye üzerinde oynanan oyunu görüyor. Buna itiraz ediyor.

15 yıldır burada yoksun. Niye Türkiye'mi karıştırıyorsun. Her kirli oyunun ardından sen çıkıyorsun. Bugüne kadar susmuş... Yahu bedduaları kim yaptı. Sen yapmadını mı? Sonra geri vitese taktı. Tamam da o kasetleri nereye saklayacaksın. Sen değil misin Savaş Ay ile mülakat yapıp, Savaş Ay'a Cebrail gelse parti kursa onun partisine bile oy vermem diyen sen değil misin? Merak etmeyin, Allahtan başka kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Sen ne biçim hocasın. Bakalım ne kadar orada kalabilecek. Yok öyle 25 kuruşa simit. Benim için diyor ya, sizin beddualarınız tutmadı, ameliyat olsa gitmişti diyor. Uzun adam gitmeliydi diyor. Biz öyle dualar alıyoruz ki, şu kardeşlerimin duaları, Sudan'dan Suriye'den Mynamar'dan, Mısır'dan, Filistin'den gelen dualar yeter bize. Halkımız yeter, Hak yeter bize.

Bu iki parti ruh ikiziydi, şimdi Pensilvanya'ya ilhak ettiler. 30 mart seçimlerine 12 gün kaldı. Bunların ablaları varmış. sizin kapılarınızı da çaldılar mı? Onlara "Sizin hocanız başörtüsü ile iligli de Kestane pazarında başka şey söylüyordu, 28 Şubatta farklı şey söyledi" diyin. Sizin kapılarınıza da gelen ablalara "sen benim kızımın örtüsüne el uzatan kişinin yanındasın, git partini kur" deyin.

Bize dost olarak Allah yeter. Biz sabrettik, siz sabrettiniz. Ne oldu. Okullara kızları başörtüsü ile almıyorlardı, devlet dairelerine sokmuyorlardı, CHP şimdi başörtüsünü ben çözdüm diyor. Her yol var bunlarda. Kılıçdaroğlu istanbul'da büyükşehir belediye başkanı oldu. İkametini Kağıthane'ye taşıdı. Sordular Kağıttepe'de oturuyorum dedi. Kendine oy bile kullanamadı. Bundan başbakan mı olur.

Sen SSK genel müdürüyken batırdın orayı. Benim jenerasyonum bilir. SSK hastaneleri ne haldeydi bu beyefendinin genel müdür olduğu zaman. Gidip şafak vaktinde kuyruğa girip numara alıyorduk. Bazen o gün muayene olamıyorduk. İlacı da sadece hastane eczanesinden alabiliyorduk. İniyorsun yarısı var ilacın yarısı yok. Şimdi böyle bir dert var mı?

Ayrım bizimle kalktı. Normalleşme bu. Birlik, beraberlik, kardeşilik bu, Türkiye bu. Biz buralara durup dururken, rastgele gelmedik. Benim Tekirdağ'a bir hitabım var. Biz tek milletiz. Türk'ü Türk, Kürd'ü Kürt olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. BDP siyasal Kürtçülük yapıyor. MHP Siyasal Türkçülük yapıyor.CHP kumsalların partisiyim diyor. Biz 77 milyonun partisiyiz. Ve tek millet diyoruz.

İkinci ilkemiz tek bayrak. Rengi şehit kanı. Hilal bağımsızlığımız, yıldız şehit simgesidir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal. Bizim reklamı izliyorsunuz değil mi? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda... Onun için Tek vatan diyoruz.

10 yıl önce Ağrı'da, Iğdır'da, Şırnak'ta havalimanı olacak dense inanır mıydınız? Şimdi var. Hakkari biraz gecikti. Bölücü terör örgütü ile mücadele yüzünden. Utanmadan sıkılmadan bu Kılıçdaroğlu yolsuzluk diyor. Aynaya bak aynaya. Bir numaralı yolsuzluk sensin. Yavuz Hırsız evsahibini bastırırımış. Sen rahşan affıyla yırttın. Kılıçdaroğlu geldi,yolsuzluk klasörü ile poz verdi. Kim için? Birisi için. Sonra ihraç ettiler onu. Şimdi o adamı büyükşehir belediye başkanı yaptı. Bunlar bu.  Yalancının mumu yatsıya kadar yanar... Bunlarınki erken söndü. İstanbul'da da Tekirdağ'da da derslerini alsınlar. CHP büyükşehir olmasına karşı çıktı. Hangi yüzle gelip konuşuyor bu adam. Tekirdağlı tüm kardeşlerim, senin büyükşehir olmanı istemeyen bir partinin genel müdürüne oy verecek misin. Buna dersi vermek lazım. Bunlar belediyecilikten anlamaz. Bu kardeşiniz istanbul'u CHP'den aldı. İstanbul susuzdu, hava kirliliği vardı, çöp dağları vardı. İki yılda susuzluğunu giderdik.

Benden önceki belediye başkanı 50 bin eve doğal gaz getirmiş. Ben göreve geldim. 4,5 senede 1 milyon eve doğalgaz ulaştırdım. Aradaki fark bu. Bunlar belediyeciliği bilmez, anlamaz. Biz Tekirdağ'da bir devrim yapalım. Tekirdağı Ak Parti'ye teslim edelim. Modern bir şehir haline getirelim. Hizmetinizdeyiz. Herşeye varız. Oy sizde, yetki sizde, karar sizin. Siz kararı verin her şey hallolur.

Telefon dinleyenlere aldanmayın. Mahkeme kararı bile olsa Başbakanın, Cumhurbaşkanının, milletvekilinin telefonunu dinleyemezsiniz. Montaj da yaptılar, dublaj da yaptılar.Bunlar casusluktan yargılanacak. Bunları uluslararası bir yerlere bildirmediğinin garantisi var mı? Sormak bizim görevimiz, soracağız. Bunlara yardım yataklık yapanlara hesabını soracağız. Bunlar bu ülkede bir çok şeyin istismarını yaptılar. Zekat topladılar, kurban topladılar yerine vermediler.

Tekirdağlılara sesleniyorum. Devletin okulları bize yeter. Cumartesi pazar ücretisiz takviye kurslarına talimat verdim bakanlığa. Dershanelerinden alın yavrularınızı, bunların okullarından çekin alın. Ben imam hatipte okudum, devlet okulunda okudum. Çocuklarım da devlet okulunda okudu. Hiç biri de açıkta kalmadı. Bazı haberler alıyorum, Yurtlarından atıyorlarmış. Yaparlar. Başbakan'a gece beddua seansları düzenliyorlarmış. 12 sene önce aklınız neredeydi. Tesbihler, methiye dizen kitaplar geliyordu. Ne oldu ananasların yolunu mu kestik. Rafineri ihalesine mi bir şey oldu. Korkunç rant vardı. Bu rant kesildi.

Şuraya bak. Bir ceketim var diyor. Saraylar ne olacak. İnzivaya çekilmiş. Bir yer yatağı gösteriyor gelene. Türkiye'de inzivaya çekilecek yer yok muydu. Bak Said-i Nursi sibirya'ya sürüldü. Bir yolunu buldu geldi memleketine. Takiye,... Yalan... Onların tuzakları varsa halkın da hakkın da tuzağı var. Unutmayın. 30 Mart bunun tarihi.Abilerimiz, ablalarımız var bizim de.  Kapı kapı dolaşıp inşallah bunlara gereken cevabı vereceğiz. Bizim abilerimiz, ablalarımız çok çalışacak. Bunların iftiradolu gazeteleri broşürleri var. Kayış attılar. Her türlü yalan iftira var. Herşeyi yapabilirler. Ama yolumuza devam edeceğiz. Ya eski Türkiye ya yeni Türkiye. Biz yeni Türkiye'ye evet diyoruz.

Tekirdağ'a 480 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Kamu özel ortaklık yapılan bu hastanede yok yok. Ne ararsanız bulacaksınız. Kendinizi bir başka dünyada hissedeceksiniz. İstanbul Tekirdağ Edirne hızlı tren projesi tamam. Yatırım programına aldık. İstanbul'a gelen yüksek hızlı treni Edirne'ye uzatacağız. 40 yıl sonra bir ilimizi demiryolu ile Avrupa'ya bağladık. Tekirdağ-Muratlı hattını kim tamamladı? Biz. Karayolunu nasıl bölünmüş hale getirdiysek demiryolunu da öyle yaptık. Bu yolun bir ucunda Marmaray var. diğer ucunda 12 bin kilometrelik Türkiye Demiryolları var. Tekirdağ limanını bir iç liman olmaktan çıkardık.

Marmaray sadece İstanbul'un değil Tekirdağ'ın da projesidir. Rumeli demiryolunun tamamını yeniledik. Hat üzerindeki tarihi istasyonları aslına uygun restore ettik. Yeni bir gar yaptık. Modern bir yük toplama merkezi projesi hazırlanıyor.

Hani bu CHP moderndi. Bunlar inanın dört dörtlük gerici. Vatandaşın evinde sıcak su var yok bununla ilgilenmezler. Merkez nüfuzun %83'ünden fazlasının evinde doğalgaz var. Rüstem Paşa camiini ve 15 eseri restore ettik.

Kızancıklar çok çalışacağız ha... Edirne'nin kızancıklarına da haber verin. Kırklareli'nin de alınması lazım. Bu işi bitirmemiz lazım. Bu defa Romanların destan yazması lazım.