BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için düşündüğü ismin, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu iddia edildi.

Abone ol

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, "Kim bu Ekrem İmamoğlu?" başlığıyla yayımlanan yazısında "CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kimi aday gösterecek? Muharrem İnce mi? Gürsel Tekin mi? Akif Hamza Çebi mi? CHP kulislerine göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için aklındaki bir numaralı isim hiçbiri değil" ifadesini kullandı.

 Yazısında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonlu muhafazakar bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Işık, İmamoğlu'nun  evli ve 3 çocuğu olduğunu söyledi. "Trabzon Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü bitirmiş. Üstüne İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilimi mastırı yapmış" diyen Işık, şöyle devam etti: 

"1990'larda her Karadenizli gibi inşaat sektöründe çalışmaya başlamış. Aile şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı'na kadar yükselmiş. Her Türk gibi spora özellikle de futbola-basketbola çok meraklı. Trabzonspor'da yöneticilik yapmış. 2014 seçimlerinde 1991'den beri yaşadığı Beylikdüzü'nden belediye başkanı seçildi. Beylikdüzü İstanbul'un en zor ilçelerinden biri. Beylikdüzü'nü yaptığı sıra dışı projelerle bambaşka bir çehreye kavuşturdu. İmamoğlu kısa süre içinde hem ilçesinde hem de partisinde sevilen biri oldu. Anketlere bakılırsa İstanbul'da çok çekişmeli bir seçim maratonu izleyeceğiz.

CHP hiçbir dönem kazanmaya bu kadar yakın olmamıştı. Daha da enteresan olan ise CHP'nin İstanbul'da kazanma ihtimali tamamen CHP dışı etkenlerden kaynaklanıyor. İsmi yıpranmamış, önemli bir ilçe belediyesinde dikkate değer başarılara imza atan, Karadenizli muhafazakar bir ailenin mensubu İmamoğlu profil olarak bu konjonktürde CHP için akla yatkın bir aday. Bir de artık dön dolaş her yerel seçim aynı isimlerden sıkıldık. Siyaset de futbola dönmesin lütfen. Yeni, genç birileri çıksın.