BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  POLİTİKA

CHP'nin 'gizli işbirliği' deşifre oldu

CHP ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel işbirliğinin perde arkasını eski siyasetçi deşifre etti...

Abone ol

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Demirel-CHP ilişkisinin 2009 yerel seçimlerinde başladığını söyledi. Soylu, "Bu ilişkiyi anlamak için Demirel-TMSF ilişkisine, burada Deniz Baykal'ın rolüne, Yüksek Yargı'nın Demirel şirketleri ile ilgili aldığı kararlardaki ani değişikliklere, Mehmet Haberal'ın rolüne baksın" dedi.

DP'nin eski lideri Soylu, Demirel'in reddetmesine karşın CHP ile Demirel arasındaki "gizli işbirliği"nin her zaman var olduğunu söyledi. Demirel CHP işbirliğinin amaçlarını da açıklayan Soylu, şöyle konuştu:

"Demirel, şirketlerine el koyan TMSF'den kurtarmak, Yüksek Yargı'yı etkilemek için CHP, Haberal'ı ve birçok kişiyi devreye soktuğunu Ankara'da bu işleri takip edenler bilir. CHP ve Haberal lobisi Demirel ailesinin şirketlerini TMSF'den bu çabanın sonunda hukuk yollarıyla kurtararak "kuyunun dibinden çıkarmıştır". İlişkiler o kadar iç içe geçmiştir ki burada diyet var, yerleşik Ankara iktidarını kaybetmemek var, kin var, korku var, siyasi hesaplar var.

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Bu blok, gönüllü değil, zorunlu bir muhalefet bloğudur. 12 Eylül 2010 referandum sonuçları bu bloğu daha birbirine zorunlu hale getirmiştir. Temel amacı yerleşik Ankara iktidarını millete kaptırmamak, Türkiye'de yeni anayasa yapılmasına engel olmak, olmuyorsa yapılacak anayasada temel hak ve özgürlükler, demokratik açılımları ve genişlemeyi kısıtlamaktır. 12 Haziran sonrasında Meclis'in sayısal olarak iktidar açısından çok rahat olacağı araştırmalardan anlaşılmaktadır. Ancak bu bloğun beklentisi Meclis'i çatışma alanına çevirmektir. Çünkü bu her iki taraf için de yüzyılın hesaplaşmasıdır. Benim görüşüm, halkın bunlara bu imkanı vermeyeceği yönündedir. Yeni Meclis'te önceki dönemden daha sert mücadeleler olacaktır.