BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.439,57

CHP'nin fındık yürüyüşü başladı

CHP'nin fındık yürüyüşü başladı

CHP 20 Eylül Çarşamba günü Giresun'da yapılacak mitingle sona erecek "Fındık İçin Yürüyoruz" yürüyüşünü başlattı.

CHP'nin fındık yürüyüşü başladı

Cumhuriyet Halk Partisi "Fındık İçin Yürüyoruz" yürüyüşünü başlattı. Bu yılki fındık alım fiyatının yükseltilmesi amacıyla düzenlenen yürüyüş, saat 11.00'de Ordu Büyükşehir Belediyesi önünden başladı.

CHP'nin fındık yürüyüşü başladı

Halkın da katılım gösterdiği yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemi alındı. Yürüyüşün 20 Eylül’de Giresun’da tamamlanması planlanıyor. Yürüyüşün ardından CHP çarşamba günü Giresun’da fındık mitingi düzenleyecek.

CHP'nin fındık yürüyüşü başladı

CHP'nin organizasyonuyla Ordu'dan Giresun'a 'Fındık İçin Yürüyoruz' yürüyüşü başladı. İl merkezinde Büyükşehir Belediyesi binası önünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan CHP'liler ve fındık üreticileri Giresun'a yürümek için bir araya geldi. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri, CHP'liler ve fındık üreticileri katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, üreticinin mağdur olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

CHP'nin fındık yürüyüşü başladı

"Üretici sayın bakanın 8.75 lira olarak açıkladığı maliyetin altında fındığını 7.5 liradan satmak durumunda. Üreticimiz 1 yıllık emeğinin karşılığını alamıyor. Maalesef bir yıl emek verdiği ürünüyle şu anda borçlarını dahi kapatamıyor. Çocuğunu okula gönderemiyor, üniversiteye gönderemiyor. Ne kadar korkuturlarsa korkutsunlar, ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar inanıyorum ki üretici ürününe sahip çıkacak ve biz hep birlikte fındık için yürümeye devam edeceğiz."