BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.415,37
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin evli vekilinin yasak aşkından çocuğu olduğu ortaya çıktı

Evli olan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça gayrimeşru ilişkiden doğan çocuğu inkâr etti. Ancak DNA raporunda Havutça çocuğun biyolojik babası çıktı. Mahkeme anneye bin 500 TL nafaka bağladı.

Abone ol

CHP Balıkesir Milletvekili, evli ve iki çocuk babası Namık Havutça'ya 2015'te gayrimeşru ilişkisinden doğduğu iddia edilen çocuk için Ankara 6. Aile Mahkemesi'nde babalık davası açılmıştı. Bebeğin kendisinden olmadığını iddia eden Havutça, Hülya Korkmaz ile olan ilişkisini kabul etmişti.

DOKTOR SEVGİLİSİ NELER SÖYLEDİ?.. Korkmaz ise iki yıl ilişki yaşadığı Havutça'nın, hamile kaldığını öğrendiğinde çok sevindiğini anlatarak, "Ancak çocuk doğduktan sonra sahip çıkmadı. Ben doktorum, para peşinde değilim. Bu bir uçkur davası da değil. Ama sırf siyasi geleceği için çocuğunu inkâr eden birini toplum da tanısın bilsin istiyorum. Parti içinde üst düzey çok insanla konuştum. Durumu anlattım. Ama özel hayat deyip konuyu kapatmayı tercih ettiler" demişti.
 
ADLİ TIP: YÜZDE 99.99 BABASI... Davayı karara bağlayan Ankara 6. Aile Mahkemesi, gerekçeli kararında Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'nın Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı'nın DNA testi raporuna yer verdi. Raporda, DNA testleri sonucunda Havutça'nın, şu an 3.5 yaşında olan R.K. isimli çocuğun yüzde 99.99 biyolojik babası olduğunun tespit edildiği belirtildi.

BİN 500 LİRA NAFAKA ÖDEYECEK... Kararda, anne Korkmaz'ın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli çocuğun sağlık sorunları için 6 bin liralık nafaka talebini kısmen kabul eden mahkeme, Havutça'nın anne Kormaz'a bin 500 lira iştirak nafakası ödemesine hükmetti.