BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin engelli adayından Yunanlı engelli bakana mektup!

Türkiye Körler Vakfı genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan, Yunanistan Sağlık Bakanı Panagiotis Korumblis ile görüşme talebini içeren bir mektup göndererek en yakın zamanda kendisiyle Atina’da görüşmek istediğini ifade etti.

Abone ol

CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan ve kendisi de doğuştan görme engelli olan İlhan, “Sayın Korumblis büyük bir başarıya imza attı. Yunanistan’ın ilk görme engelli bakanı olması, bir engelli olarak benim için de çok umut verici. Eğer görüşme talebime olumlu yanıt verirse, Atina’ya gideceğim ve kendisiyle SYRIZA’nın seçim zaferi ve Sağlık Bakanı olarak engellilere yönelik projeleri hakkında konuşmak istiyorum.” dedi.

Engellilerin hayatın her alanında yer alabilmesi ve toplumla bütünleşebilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan İlhan, engellilere yönelik her türlü ayrımcı zihniyet ile mücadele edilmesi gerektiğini ve noktada Korumblis’in Bakan olmasının çok değerli olduğunu belirtti.

İLHAN: KORUMBLİS İLE AYNI İDEALLER UĞRUNA MÜCADELE VERİYORUZ

Yunanistan’ın ilk görme engelli bakanı olma başarısını gösteren Korumblis ile fikir alışverişinde bulunmanın çok önemli olduğunu belirten İlhan, engellilerin Türkiye’de de benzeri şekilde siyasette daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Korumblis’in Türkiye’den Yunanistan’a göç etmek zorunda bırakılan Rum kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu hatırlatan İlhan, kendisini aynı idealler uğruna mücadele veren bir kardeşi olarak kucaklamak istediğini ifade etti. İlhan, Bakan’dan olumlu yanıt geleceğine inandığını söyledi