BIST 9.547
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.488,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin dev afişi Denizli'yi karıştırdı!

Denizli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı mitingi beklerken, Valilik ile CHP arasında dev afiş krizi yaşandı.

Abone ol

Denizli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı mitingi beklerken, Valilik ile CHP arasında dev afiş krizi yaşandı. Denizli Valiliği, karşılarında bulunan Konak İş Merkezi'ne CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından asılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitap eden 10 metre genişlik, 12 metre yüksekliğindeki dev afişin indirilmesini istedi. CHP ise afişin indirilmeyeceğini açıkladı.

Denizli İl Genel Meclis üyesi avukat Bekir Çapar'ın Konak İş Merkezi'nin 6'ncı katındaki ofisi, bir süre önce CHP milletvekili adayları Adnan Keskin ve Adil Demir'in ortak seçim bürosu olarak Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Dün gece saat 01.00 sıralarında CHP Merkez İlçe Başkanlığı, seçim bürosunun bulunduğu iş merkezine dev afiş astı. Afişte, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kalkınmanın modeliyken AKP iktidarında ekonomik çöküşün modeli haline gelen Denizli'ye muhtaçlık belgesi vermeye mi geliyorsun?. Denizli icra dosyalarından geçilmiyor, borçları ödemeye mi geliyorsun? Kapanan fabrikalar ve intihar eden işadamlarımız için başsağlığına mı geliyorsun? Yabancı ortaklı AVM'leri teşvik ederken, perişan olan esnafa geçmiş olsun demeye mi geliyorsun?

YÜZYILIN PROJESİNİN ÇİLESİNİ YAŞIYORUZ

Yüzyılın projesinde yüzyılın çilesini yaşayan Denizli halkına durmak yok, eziyete devam demeye mi geliyorsun? Yönetimine el koyduğunuz Denizlispor'un şampiyonluktan olmasını kutlamaya mı geliyorsun? YGS skandalıyla psikolojileri bozulan gençlerimize LYS sınavının şifrelerini vermeye mi geliyorsun? Pamuk, tütün, anason ve pancar üretilemiyor, çiftçinin tarlasına bakmaya mı geliyorsun? Üreticilerde keçi, koyun kalmadı, angus dağıtmaya mı geliyorsun? Toplu açılışlar adı altında devletin parasıyla siyasi propagandaya mı geliyorsun? Hoş geliyorsun ama her gelişinde Denizli kan kaybediyor" denildi.

Afişin indirilmesi için Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube yetkilileri CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ile görüştü. Denizli Valiliği'nin de devreye girerek CHP'li yetkililerden afişin indirilmesini istedikleri belirtildi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "Konak İş Merkezi'ndeki tüm iş yerleri ve ofislerden izin aldık ve dev afişi öyle astık. Yasal olmayan bir iş yapmadık. Astığımız afiş Türkiye'nin ve Denizli'nin gerçeklerini anlatıyor. Birilerinin rahatsız olmasına gerek yok. Allah'ın bildiğini kuldan saklamamak lazım" dedi.