BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin bu yaptığı çok ayıp!

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Van’da yaşanan olaylarla ilgili olarak CHP’nin, AK Partiyi sorumlu tutmasını eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Van’da yaşanan olaylarla ilgili olarak CHP’nin, AK Partiyi sorumlu tutmasını, “Tek kelimeyle ayıptır“ diyerek yerdi.
 
Van’daki olayların uzaktan yakından partileriyle ilgisinin olmadığını söyleyen Kılıç, “AK Parti bütün demokrasilerde siyasi partilerin yasal faaliyetlerini olabildiğince özgürce yerine getirmesinden yanadır” dedi.
 
İnternet Haber’in sorularını yanıtlayan Kılıç, “AK Partili 7 milletvekilinin Anayasa değişliği paketine imza atmadıklarına” ilişkin haberlere de, “Tamamen yalan, gerçek dışı, asılsız, çirkin iddialar bunlar” diyerek karşı çıktı..
 
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç’ın, İnternet Haber’in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:
 
İH – Basınımızda, Anayasa değişlik paketine partinizden 7 milletvekilinin imza atmadıkları ve atmayacakları haberi yer aldı. AKP Grup Başkanı olarak ne söyleyeceksiniz?
 
KILIÇ – Tamamen yala, gerçek dışı, asılsız, çirkin iddialar bunlar. Daha önceleri de böyle iddialar bazı medya kuruluşlarında gündeme getirildi. Birilerin medyayı kullandığı, istismar ettiği ve yönlendirmeyi hedeflediği anlaşılıyor. AK Parti’de bir fire yoktur. Firenin hesabı da yoktur. Fireye dayalı bir gündem de yoktur. Daha önce benzer haberler yapıldığında da habere konu edilen milletvekillerimiz teker teker açıklama yapmak suretiyle bu çirkinliği ve sorumsuz yayıncılık anlayışını gündeme taşıyanları kınadılar, ayıpladılar, eleştirdiler. Benzer haberlerin hale yapılıyor olması daha da çirkin bir durumdur. Milletvekillerimiz bu tarz çirkin yönlendirmeler karşısında iradelerini daha da sağlam ortaya koymaktadırlar.
 
İH – Yani oylamada partinizde kesin fire olmayacak, diyorsunuz?
 
KILIÇ – Süreçle ilgili öyle bir değerlendirmeleri bulunan, bugüne kadar farklı öneri ve eleştirilerini grubumuza intikal ettiren milletvekillerimiz bile, “Netice itibarıyla düşüncelerimizi gündeme getirdik. Ama atılacak her adımda partili milletvekili arkadaşlarımızın iradelerine paralel bir siyasi çizgiyi benimsiyoruz, birlikte hareket ediyoruz, ayrımız gayrımız yoktur” şeklinde görüşlerini bizlerle paylaştılar. Kişiye dayanmayan, kaynak belirtilmeyen, adı geçen kişilerin görüşüne başvurulmadan hazırlanan haberler ayıptır, sorumsuzluktur, basın ahlak ilkeleriyle de örtüşmemektedir.
 
İH – Ola ki fire çıkarsa, partinizin tavrı ne olur?
 
KILIÇ – “Olumsuz” diye başlayan bir soruyu mantıklı bulmuyorum, doğru da bulmuyorum. Olumsuz hesaplarla hareket edilmez… En başta da ifade ettim: Bizim bir fire hesabımız söz konusu değil. Bizim milletvekillerimiz nerede olduklarını, hangi değerler etrafında siyaset yaptıklarını çok çok iyi biliyorlar. Bizim milletvekillerimiz, Anayasa’dan demokrasiye, Cumhuriyetin temel değerlerine, hukuk devletine sonuna kadar bağlı insanlar. Ayrıca özgürlük çerçevesinin genişletilmesi, bireyin hukukunun ön plana çıkartılması, Türkiye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’nin AB normlarına bir adım daha yaklaşması noktasında ülkemizin yakalamış olduğu fırsatı kaçırmamasının bir vatandaşlık görevi ve borcu idrakinde de olan insanlar. Dışarıdan yapılan frekans karıştırıcı yayınlar tamamen maksatlı yayınlardır, belli çevreler tarafından koordine edilmektedir. Bu yayınların, partimizde de hiçbir karşılığı yoktur.
 
İH – Anayasa değişikliği oylamasına ilişkin öngörünüzü öğrenebilir miyiz?
 
KILIÇ – Gizli yapılan anayasa değişikliği oylamaları öncesinde bir öngörü ifade etmek mümkün değildir. Anayasa oyunu oynamıyoruz, Anaysa oylaması yapıyoruz. Dolayısıyla bunun üzerinde bir tahmin yürütmek akıllıca olmaz.
 
İH – CHP’nin Van olayları ile ilgili dünkü fotoğraf ve video görüntülü açıklamaları karsında, Van Milletvekili ve partinizin Tanıtım ve Medya İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in sessiz kalmasına ne diyorsunuz?
 
KILIÇ – Sayın Çelik sessiz kalmadı. Siz takip etmemiş olabilirsiniz. Hüseyin Çelik, Baykal iddialarını gündeme getirdiği ilk gün tavrını ortaya koydu. Bunun, partimize ve şahsına yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Siz takip edememiş olabilirsiniz. Dün bir başka Van milletvekili ( İkram Dinçer) eleştirmelerin, suçlamaların hedefi olduğu için, o da çıktı açıklamasını yaptı. Bu açıklamaların yapılmış olması, 4 gün önce yapılan açıklamayı ortadan kaldırmaz. Bu tür konularda AK Parti bütün demokrasilerde siyasi partilerin yasal faaliyetlerini olabildiğince özgürce yerine getirmesinden yanadır. Van’da Sayın Baykal’la ilgili olarak yaşanan hadiselerin AK Parti ile uzaktan yakından alakası yoktur. AK Parti huzursuzluğu değil huzuru öne çıkarmaktadır. Kavga karmaşa görüntülerini değil istikrar ve güven görüntülerin öne çıkmasını sağlamaya çalışmaktadır. Kendi kongrelerinde bile huzur sağlayamayan, sandalyelerin havada uçuşmasını önleyemeyen CHP’nin Van’da yaşananlardan AK Parti’yi sorumlu tutması tek kelimeyle ayıptır.”