BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin aykırı sesinden bomba açıklamalar

CHP'nin en genç ve aykırı sesi Faik Tunay partisini kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Meclis'in en genç milletvekillerinden olan 32 yaşındaki Tınay, partisinin iktidar olamamasından, parti içindeki etnik polemiklere, Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki konumumdan hükümetin açılımlarına ve Türkiye'nin dış politikasına kadar geniş bir gündemi içeren konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'de problem ne? Neden ikitdar olamıyor? İşte Tunay'ın o çok konuşulacak açıklamaları;

CHP'NİN ASIL SIKINTISI NE?

Siz CHP'den İstanbul milletvekilisiniz CHP'den siz bir lider problemi olduğunu düşünüyor musunuz?

Bir yönetim bir lider problemimi var? CHP'de bir sıkıntı var bu sıkıntıyı siz nasıl tarif ediyorsunuz?

CHP'deki sıkıntıyı net bir şekilde ifade etmek gerekirse CHP'deki sıkıntı şu tepede iyi niyetle bir şeyler yapılmak isteniyor. Çünkü ben yaklaşık 2 yıldır bu yapının içindeyim. Ben merkez sağ partisinden Anavatan partisinden geldim bütün sülalem merkez sağ geleneği ile geliyor 2 yıldır bu yapının içinde olduğum için tepede yapılan şeyler tabana sirayet etmiyor maalesef tabana sirayet etmediği için millette inandırıcılığı olmuyor. Yoksa genel başkan ve yanındaki insanlar mesela ben 2 yıldır buradayım bana sorulan sorulardan biri şu "siz hiç tepki almıyor musunuz uyarılmıyor musunuz" Ben tepeden bu güne kadar hiç tepki almadım hiç uyarıda almadım ama taban inanılmaz derecede değişime ve dönüşüme kapalı.

DÖNÜŞÜMLER HER ZAMAN ZOR OLUR

Hala 60 senenin 80 senenin siyaset tarzı ile bu gün siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bu günü ve geleceği de kavrayamadıkları içinde sıkıntı oluyor yani biraz daha sert olunsa disiplinli olunsa tabi bunlardan kastım kırılsın, dökülsün, insanların kalbi kırılsın değil ama değişimler ve dönüşümler her zaman zor olur. Ve bu değişim ve dönüşümün önünde her zaman mutlaka birileri engel olur. Çünkü kendi makamlarını koltuklarını kaybetmek istemezler işte orda yöneticilerin devreye girmesi gerekir.

Radikal kararlar alarak değişim ve dönüşüme direnç gösteren insanları elimine etmek durumunda aksi takdirde değişim dönüşüm projesinin başarılı olması mümkün değil. Böyle olduğu zamanda halkta da samimiyet algınız ortaya çıkıyor yani birisi bir şey söylüyor ama 3 gün sonra başka biri 3 gün önce söylediğinin tam tersi bir şeyi söylüyor. İnsanları tek potada göremiyoruz.

CHP'de böyle bir sorun var mı?

Aynen. Mesela rahmetli Özal nasıl başarılı oldu? Parti eğilimleri ile devrim sonrası kurdu partiyi ve o partide herkes vardı. Liderlikte etkin bir yönetim biçimi ile o farklı insanları bir arada buluşturdu ve Özal ile Anavatan partisi 8 sene tek başına iktidarda kaldı. Yani şu kahvaltı sofrasında bile Adıyamanlı olan var Trabzonlu olan var Sakaryalı olan var hepimiz birbirimizden farklıyız. Aramızda bir uyum ahenk olursa bir birliktelik çıkar. Yoksa siz kendi başına hareket ederseniz beyefendi ne oluyor iste kakofoni oluşuyor.

KILIÇDAROĞLU BİR LİDER Mİ?

Peki, bunu siyasi partilerde lider mi belli eder?

Lider ama yalız lider değil. lider ve onun yönetim kadrosu yani bir liderin her şeyi bilmesi mümkün değil hele ki 21 yüzyılda bu bilgi, teknoloji çağında herkes her şeyi bilemez lider bence her şeyi en iyi yapan adam değildir. Her şeyi iyi bir şekilde delege eden adamdır. Liderlik burada ortaya çıkıyor. Kimin hangi alanda uzmanlığı varsa onu o alana doğru bir şekilde yönlendiren işi veren ve yapım aşamasında kontrol eden adam iyi bir liderdir. Ona göre adamları olacak ona göre görev verecek.

Partinizin bazı organları çalışmıyor gibi yani git gel yaşanıyor. Fikirler paylaşılamıyor.

Evet farklı sesler var bu farklı sesler bir uyum içinde olamadığı için çok başlılık oluşuyor yani belli bir disiplin mekanizması altında bu uyum sağlansa bir ahenk sağlansa CHP‘de sorun kalmayacak bu güne kadar bu sağlanamadığı için zaten bu gün sorunları yaşıyoruz…

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN