BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu oldu

CHP Parti Meclisi (PM) bugünkü toplantısında Ankara, İstanbul ve Antalya büyükşehir belediye başkan adaylarını belirledi. Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Antalya'da Muhittin Böcek aday gösterildi.

Abone ol

CHP Parti Meclisi (PM); Ankara, İstanbul ve Antalya Büyükşehir belediye başkan adaylarını belirledi. Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Antalya'da Muhittin Böcek aday gösterildi. İşte PM'den çıkan kararlar ve açıklanan diğer adaylarla ilgili son gelişmeler...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 11:00'de partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu topladı, ardından da saat 13:00'te Parti Meclisi'i topladı. Toplantıda Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı oylandı. Oylama sonrasında Mansur Yavaş'ın CHP'nin Ankara adayı olmasına karar verildi. 

12'YE KARŞI 45 OYLA ADAY: CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamada Mansur Yavaş'ın CHP adayı olmasına 45 'evet' oyuyla kabul edildi. 12 PM üyesi ise Mansur Yavaş'ın adaylığı aleyhine oy kullandı. Bir üye ise çekimser kaldı.

'Evimde namaz kılınır' diyor Mansur Yavaş kimdir eşi ve kızlarına bakın

ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK: CHP PM'de Mansur Yavaş'ın ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak önerdiği Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ismi oylandı. PM; Böcek'in Antalya adaylığına onay verdi.

Muhittin Böcek aslen nereli eşi Havva Böcek ve çocukları kimdir?

İSTANBUL'DA EKREM İMAMOĞLU: CHP PM'de İstanbul için yapılan oylamada Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin adayı olmasına karar verildi. 

Kimdir bu Ekrem İmamoğlu AK Partililer bile sevinecekmiş eşi ve çocukları

ADANA VE BOLU ADAYLARI: Parti Meclisi toplantısında yapılan oylamada Adana için de Zeydan Karalar isminin CHP PM tarafından oy birliğiyle kabul edildiği ifade edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bolu adayı ise Tanju Özcan oldu.

İzmir adayı için ise oylamanın ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.

CHP Parti Meclisi'nde kabul edilen adayların tam listesi şöyle: