BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP'nin adayı İmamoğlu Erdoğan ve Topbaş'tan randevu isteyecek

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan randevu isteyeceğini açıkladı.

Abone ol

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan görüşme talep edeceğini söyledi. Ekrem İmamoğlu ile konuşan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, İmamoğlu için şu tanımlamayı yaptı: "Trabzonlu olduğunu bilmeseniz fark edemeyeceğiniz bir Karadeniz aksanı var. Karadenizli yanı gerçekten kapı duvar tanımıyor."

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde yarıştığı AK Parti Belediye Başkan adayının tanıtım toplantısına katıldığını belirten Zeyrek, "Beylikdüzü sınırlarındaki İSKİ tesisinin açılış törenine kendisini ilçenin belediye başkanı olarak zorla davet ettirmiş. İlçesinde 'Demokrasi Sokağı' yapıp, bütün partileri orada kendilerini anlatmaya çağırmış" ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞKANLARLA GÖRÜŞÜYOR... "Kampanyaya başlamadan eski başkanları ziyaret edip önerilerini alacağım" diyen Ekrem İmamoğlu, bugün Bedrettin Dalan ve Nurettin Sözen'le buluşacak. Deniz Zeyrek'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la da görüşüp görüşmeyeceği sorusuna CHP'li İmamoğlu, "Evet hem Sayın Cumhurbaşkanı hem Kadir Topbaş'tan görüşme talep edeceğim" cevabı verdi

İLK İZLENİM: KLASİK BİR CHP'Lİ DEĞİL... Deniz Zeyrek, Ekrem İmamaoğlu ile ilgili ilk izlenimlerini şöyle özetledi: "İlk izlenim, İmamoğlu'nun klasik bir CHP'li olmadığıydı. Tatlı dili ile birçok kapıyı aralayacağını da düşündüm. Yeni bir isim olması, hedef tahtasına konulmasını sağlayacak bir bagajı bulunmaması da büyük avantaj. Binali Yıldırım'ın işi gerçekten zor gibi görünüyor."