BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

CHP'nin adayı Cübbeli Ahmet Hoca mı?

Tekin: "Demokratik, evrensel kurallar geçerli olduktan sonra isterse Cübbeli Ahmet olsun,bunun ne önemi var" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugün canlı yayında Aslı Aydıntaşbaş'ın sunduğu Karşı Gündem programına konuk oldu. Tekin seçim sonuçlarını değerlendirdiği programda, Ağustos ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuştu. Tekin, Aydıntaşbaş'ın sorularını yanıtladı ve "demokratik, evrensel kurallar geçerli olduktan sonra isterse Cübbeli Ahmet olsun,bunun ne önemi var" diyerek önemli olanın Cumhurbaşkanı'nın kim olacağı değil mesajı verdi ama aklından geçen bir isim olduğunu da ima etti.

İşte Tekin'in programdaki çarpıcı açıklamalarından bir bölüm:

İSTERSE CÜBBELİ AHMET CUMHURBAŞKANI SEÇİLSİN...

Gürsel Tekin: İnsanı sisteme uydurursunuz. İyi adam, kötü adam devri bitmeli, İyi sistem, kötü sistem olması gerekiyor. Bu sistem içinde önümüzdeki seçimde Cübbeli Ahmet Hoca seçilsin. Hiç önemli değil. Gerçekten hukuk sistemi, evrensel kurallar oluşmuşsa, vatandaş kaygı duymayacaksa, kim seçilirse seçilsin. Bunun ne önemi var. 

HAŞİM KILIÇ ADAY OLUR MU?

Aslı Aydıntaşbaş:  Haşim Kılıç'ın ismini siz zikrettiniz? Potansiyel bir aday olabilir dediniz. CHP olarak sizin adayınız mı?

Gürsel Tekin: Benim kafamda bir aday var kişisel olarak

Aslı Aydıntaşbaş:  Kim?

Gürsel Tekin: CHP'de vicdanına, duruşuna güvenebileceğimiz çok aday var. Genel Başkanımız, herkesin cumhurbaşkanı olabileceği, herkesin güven duyabileceği, bütün mazlumların güven duyabileceği bir aday olmasını söyledi.

Aslı Aydıntaşbaş:  Açık bir şekilde sağa da seslenmesi gerekiyor

Gürsel Tekin: Vicdanlara seslenmesi gerekiyor.

MERAL AKŞENER'İ MHP'Lİ YÖNETİCİLER İSTEMİYOR

Aslı Aydıntaşbaş:  Haşim Kılıç ismini düşündünüz mü?

Gürsel Tekin: Hayır bu partide konuşulmuş bir şey değil. Anayasa mahkemesi başkanının böyle bir şey düşündüğü konuşuldu. Parlamento'da Cemal Çiçek ismi dolaşıyor. İzleyeceğiz. Daha çok isim konuşulacak. Meral Hanım'ın, Meral Akşener'in ismi konuşuluyor Ama Meral Hanım hakkında MHP'li yöneticilerin çok olumlu yaklaşmaması beni şaşırttı.

Aslı Aydıntaşbaş:   Devlet Bahçeli bu tartışmalar ham ve çiğ dedi, size yönelik bir mesajdı…

Gürsel Tekin: Pişmişini kendisi dile getirsin o zaman.

MANSUR YAVAŞ CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUR MU?

Aslı Aydıntaşbaş: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayınız olur mu?

Gürsel Tekin: Çok değerli, çok geç tanıştığım bir insan. Çok makul bir insan. Sadece ben değil bütün CHP kitlesi sevdi Mansur Bey'i.