BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37

CHP'nin 2019 adayı belli...

CHP Genel Başkanı'na sorulduğunda, "Merak etmeyin, 2019'daki adayımız çok güzel biri olacak" diyor. Peki ama kim bu aday?

CHP lideri önceki gece NTV yayınında seçim ittifakı, Ataşehir Belediyesi ve kızının dairesi hakkında bazı önemli açıklamalar yaptı.

Yazıya başlamadan önce şunu söyleyeyim. Kemal Kılıçdaroğlu'na kızının oturduğu rezidans üzerinden yüklenmek bana doğru gelmiyor.

Şundan dolayı...
Bahsi geçen rezidansın satış fiyatlarına internet üzerinden baktım. 73 metrekarelik dairelerin satış fiyatı 400 bin lira civarında...

Mesleği avukatlık olan birinin böyle bir daire sahibi olması zor değil. Hele abartılacak bir şey hiç değil. Ben bu meseleyi kendi açımdan bir daha konuşmamak üzere kapatıyorum. 

Gelelim diğer konulara...

CHP liderine 2019 seçimlerinde İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi ile ittifak yapıp yapmayacağı soruldu.

Verdiği cevap, CHP'nin neden iktidar olamadığına, daha da önemlisi neden iktidar olamayacağına dair harika bir örnek teşkil ediyor. 

Özetle şöyle diyor:

"İttifakta Hepimizin bir ortak faydasının olması lazım. Nedir? Demokrasi. İYİ Parti’de, MHP’de, DSP’de, diğer partilerde bir araya gelebilirler. Oturup konuşabilirler. Demokrasiyi savunabilirler."

Dikkat ederseniz açıklamasında HDP'den özellikle bahsetmiyor.

Bahsetmiyor ama kendi deyimiyle "ileri derecede geri zekalı biri" bile biliyor ki içinde HDP'nin olmadığı bir ittifak yüzde 40'ı bulmaz, bulamaz.

Hepimiz CHP'nin HDP'ye nasıl baktığını da az çok biliyoruz. Yani daha önce birlikte nasıl salladıklarına hep birlikte şahit olmuşluğumuz var.

Yani anlayacağınız...

Beyefendi HDP'lilerle ittifak kurmaya pek bir meyilli. Terörist cenazelerinde ağlayan, PKK'nın leşlerine şehit muamelesi yapan, polis ve asker düşmanı partiyle bir olup, ülkeye demokrasi getirecek ekselansları!..

Böylece bizi Tayyip Erdoğan diktatöründen kurtarmış olacak!

Bizi öyle çok seviyor ki ilmeği kendi ellerimiz ve, kendi rızamızla boynumuza geçirmemizi, hazırladığı tabuta gönüllü bir şekilde uzanmamızı bekliyor.

İnanın düşündükçe kanım donuyor!

Seçim günü yaklaştığında, bariz şekilde görülen bu ihanetine destek bulma adına partiler arası ittifak turuna çıkacağını söylüyor, ama ona oy verenlerin kılı kıpırdamıyor.

Böylesi bir adamın otoritesi nasıl oluyor da jeolojik bir basınç gibi partisine oy veren seçmenlerin üzerinde etkili olabiliyor, anlayamıyorum. 

Kafamın içi arı kovanı gibi...

Bu ihanete ortak olmak, bu ihanetin yükünü omuzlamak için nasıl bir ruh haline sahip olmak gerekiyor diye düşünüyorum ama olanı biteni aklım almıyor.

Bu isteğe yazıyla verilecek çok ağır cevaplarım var ama ben yine de bunu yapmayayım. "Allah sizin gibilere fırsat vermesin" diyerek noktayı koyup diğer konuya geçeyim. 

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama CHP lideri canlı yayında Ataşehir Belediyesi hakkında konuşurken yeni bir "belge" rezaletine imza attı. 

Görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında açılan bütün davaların "takipsizlik"le sonuçlandığını iddia etti. 

Kılıçdaroğlu açıklamalarına devam ederken Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı ve CHP liderinin yalan söylediğini iddia etti. 

"KK alenen Ataşehir konusunda yalan söylüyor. 'İddiaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi' diyor. Eğer böyleyse ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin?" diye meydan okudu İçişleri Bakanı...

4 Bakan ve 60 milletvekilinde ByLock olduğu iddiası, Man Adası Belgeleri ve Battal İlgezdi konusu...

Bir ay içinde hükümet kanadından tamı tamına 3 kez "İspatla, istifa edeyim" çağrısı geldi CHP liderine...

"Gamsıza kazık çakmışlar, Allah Allah bu tıkırtı nereden geliyor diye sormuş" derler ya hani...

Bizimki de o misal...

Meydan okumalar, istifa çağrıları falan umurunda değil adamcağızın. Utanmasa, "Bunlar kimden bahsediyor?" diye soracak...

E bu haliyle 2019'da çuvallayacağını bildiği için Cumhurbaşkanı adayı olmaya cesaret de edemiyor. Sorduklarında, "Merak etmeyin, 2019'daki adayımız çok güzel biri olacak" diyor.

Kim?

"Adını vermem ama çok güzel biri olacak!"

Allah günah yazmasın ama aklıma Rihanna'dan başkası gelmiyor!