BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.425,95
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin 12. katında ölümle tehdit iddiası

CHP Genel Merkezi'ne davet edilen 'Çarkçı Kemal' kitabının yazarı Yeşilyurt ölümle tehdit edildi mi?

Abone ol

Çarkçı Kemal kitabının yazarı Süleyman Yeşilyurt, ısrarla davet edildiği CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Recep Cengiz tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia etti. Danışman ise suçlamaları redddetti.

Star gazetesinden Mustafa Türk imzalı haberde Yeşilyurt'un görüşme sonrası CHP’den çıkarken görüntülendiği fotoğraf yer aldı. Yeşilyurt, Recep Cengiz’in kendisiyle “Çarkçı Kemal” kitabıyla ilgili görüşmek istediğini, önce reddettiğini, ısrar üzerine kabul ettiğini söyledi. 

12. KATA ALDILAR

Yeşilyurt, Genel Merkez’de kendisini hiç bekletmeden genel başkanlık katı olan 12. kata aldıklarını belirtti. Recep Cengiz’in odasına girdiğinde Emine Ülker Tarhan’ın olduğunu söyleyen Yeşilyurt, danışmanın ricası üzerine hemen dışarı çıktığını söyledi. 

DANIŞMAN BUNLARI SÖYLEDİ Mİ?

Recep Cengiz’in hemen konuya girdiğini ve “Arkadaş biz sizin bu kitabınızdan parti olarak çok rahatsızlık duyuyoruz. Bunlar bedava dağıtılıyor. Bedava dağıtılacağına gerekeni yapalım siz de genel başkanımızdan özür dilersiniz bir basın toplantısı düzenlenir. Sonra genel başkanımızın size olan davasını geri çekecek” dediğini öne sürdü. Kendisinden “kitap zorla başıma silah dayayarak yazdırıldı” açıklaması yapması istendiğini iddia eden Yeşilyurt, teklifleri kabul etmeyince tehditle karşılaştığını belirtti.

ÖLMEDEN SON BİR DEFA

CHP’ye ne konuşulacağını merak ettiği için geldiğini söyleyen Yeşilyurt, özür dilemeyeceğini söyledi. Taleplerini reddedince Recep Cengiz’in “Kalıbımı basarım size bu kitabı birileri alnınıza silah dayayarak tehdit ederek yazdırdı. Yoksa siz Ahmet Yesevi’nin torunu bir Türkmen çocuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında böyle ağır ithamlarda bulunan bir kitap yazmazdınız” dediğini iddia etti.

Yeşilyurt, odadan çıkarken “Son bir defa daha düşünün ölmeden son bir defa daha Recep Cengiz’le görüşeceksiniz” denilerek tehdit edildiğini iddia etti. “Beni öldürmeyi mi düşünüyorsunuz” sözlerinin üzerine “Hayır ben sizin vicdanınıza girdim vicdanınızın sesini dinleyerek beni çağıracak ölmeden son bir defa daha görüşeceksiniz demek istedim” denildiğini savundu.

"BEN ÇAĞIRMADIM KENDİSİ GELDİ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Recep Cengiz, Yeşilyurt’u çağırmadığını,  kendisinin CHP Genel Merkezi’ne gelmek istediğini savundu. Yeşilyurt’u kendisiyle buluşturan kişilerin Yeşilyurt’un arkadaşları olduğunu öne süren Cengiz, “Kendisini ben çağırmadım, kendisi benimle görüşmek istemiş. Geldi, görüştük söyleyeceğim bu kadar” dedi. CHP Genel Merkezi’nin başkanlık katında çalışan Recep Cengiz eski Anıtkabir Komutan Yardımcısı emekli albay. Deniz Baykal’ın kasetle liderlikle uzaklaştırılmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun ‘beyin takımı’nda yerini aldı.