BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'lilerden Taksim için suç duyurusu

CHP'liler İstanbul'daki basın açıklamasına izin vermeyen polis için suç duyurusunda bulundu.

Abone ol
Taksim’de pazar günü basın açıklaması yapmak isterken polisin müdahalesiyle karşılaşan CHP’lier suç duyurusunda bulundu.
 
Taksim Gezi Parkı’nda geçtiğimiz Pazar günü açıklama yapmak isteyen CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleriyle emniyet güçleri arasında yaşanan arbedede Burak Aslan ve Aras Atbaş yaralanmıştı. Yaşanan olayların ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek kendilerini darp ettiklerini iddia eden Aslan ve Atbaş, o polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Aslan ve Atbaş’a CHP’li bir gurubun yanı sıra CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı ve CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. Adliye önüne slogan atarak gelen grup adına açıklamayı CHP Parti Meclis Üyesi Avukat Sera Kadıgil yaptı.
 
Aslan ve Atbaş’ın avukatı Kadıgül, savcılığa bu şiddeti uygulayan polisler hakkında darp ve hakaret suçlarından suç duyurusunda bulunacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, yaşanan olayda 2 kişinin yaralandığını belirterek temel insan hak ve özgürlükleriyle ilgili yeterli adımların atılmadığını öne sürdü. Özellikle CHP’lilere yönelik bir baskı olduğunu savunan Salıcı "Sürdürülen baskıları protesto etmek için buraya toplandık" diye konuştu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise olayla ilgili iki fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, polisler tarafından sıkılan biber gazının orantısız olduğunu ve polis memurlarının eşgallerinin fotoğraflarda çok açık olduğunu kaydetti.
 
Polis memurlarına seslenen Tanrıkulu, "Yarın öbür gün ceza alacaksınız. Hiçbir siyasetçi yanınızda durmayacak. Evinize gidemeyecek, işten atılacaksınız. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı’nın, emniyet müdürünün size dayattığı kanunsuz emri yerine getirmeyin. Yani böyle gaz sıkmayın, tekme atmayın. İnsanların barışçıl gösterilerine izin verin. Yoksa bir gün döner, sizin başınızı keser." dedi.