BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'lilerden ilginç 17 Aralık protestosu

CHP, 17 - 25 Aralık dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binaları önünde protesto gösterileri düzenledi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17-25 Aralık operasyonu ile ilgili 11 aydır süren soruşturmaya takipsizlik kararının verilmesini Ankara Adliye önüne siyah çelenk bırakıp, tuz dökerek protesto etti.

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, eylemin 81 ilde ortak yapıldığını belirtip, "Biraz ortalığı temizlememiz lazım. Çünkü ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor, kir kokuyor bu kokulardan uzaklaşmak için ortalığı biraz tuzlamamız lazım” diyerek adliye önünde etrafa tuz serpti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen kalabalık CHP'li grup da basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Rıza Sarraf'ın önüne yatan o boy boy Bakanlar Kurulu üyeleri için iftihar vakti" dedi. Açıklamanın ardından CHP'liler, adliye tabelasının önüne siyah çelenk bıraktı.

ADLİYE ÖNÜNDE TUZ SERPTİLER

Ankara Adliyesi önündeki basın açıklamalı eyleme ise ; CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı. Burada basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Necati Yılmaz, eylemin 81 ilde ortak yapıldığını belirtip, "Biraz ortalığı temizlememiz lazım. Çünkü ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor, kir kokuyor bu kokulardan uzaklaşmak için ortalığı biraz tuzlamamız lazım” diyerek adliye önünde etrafa tuz serpti.

CHP adına basın açıklaması yapan Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Cumhuriyetin temel nitelikleri olan demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukuk devletinin hedef alındığını ve bu değerler üzerinden Cumhuriyetin yıpratıldığını vurguladı. Yılmaz, “Ülkemizde ve bölgemizde sürdürdüğü kimlik siyaseti üzerinden özgürlükler ve toplumsal barışımız yok edilmiştir, yolsuzluk ve rüşvet olağan hale getirilmiştir” dedi.

“Bizler, adaletin ve hukuk devletinin çürütülmesine izin vermeyeceğiz, seyirci kalmayacağız." diye sözlerine devam eden Yılmaz, "Yüzyılın en büyük rüşvet ve yolsuzluğun hukuken ve siyaseten takipçisi olacağız. Toplumsal değerlerimizi ve kurumlarımızı çürütmek üzere yola çıkan AKP 12 yıllık uygulamalarıyla kendisi çürümüştür. Artık ülkemizde ve bölgemizde yaydığı pis kokulara dayanmak ve katlanmak mümkün değildir. 2015 yılı bu çürümüş ve kokuşmuş iktidardan kurtulduğumuz yıl olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“17-25 ARALIK YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI”

Genel Sekreter Gürsel Tekin ise açıklamasında, "17-25 Aralık'ı 'Yolsuzlukla Mücadele Etme Haftası' olarak ilan edeceğiz. Bunu hem kanun teklifi olarak vereceğiz. Aynı zamanda da önümüzdeki günlerde Türkiye’nin dört bir tarafında Billboardlarla yolsuzluğun olmaması için bu ilanı yapacağız." dedi.

ÇELENGİN ÜZERİNE AYAKKABI KUTUSU

Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Diyarbakır İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararını adliye binasının önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Siyah çelengin üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı bir pankart ve çelengin üzerinde de ayakkabı kutusu aldı.