BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'liler Kepez'de kazan kaldırdı!

Kepez'de daha önce AK Parti'den seçilen başkan CHP'ye geçmek isteyince olanlar oldu.

Abone ol
AK Parti’nin Antalya’daki kurucuları arasında yer alan ve 2004 yılında AK Parti ile girdiği seçimlerden Kepez Belediye Başkanı olan Erdal Öner’in isminin CHP Kepez Belediye Başkanlığı ile anılmasına tepki gösteren yaklaşık 300 partili, CHP Antalya İl Başkanlığı önüne çadır kurdu.
 
CHP’li grup adına basın açıklaması yapan CHP eski Gençlik Kolları Başkanı Recep Durmasur, 30 Mart 2014 seçimlerine yaklaşılırken ülkenin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu söyledi. Yolsuzluk ve soygunların gün yüzüne çıktığını ifade eden Durmasur, "İktidarın emriyle emniyet müdürleri ve savcılar görevlerinden alınmakta, soygun ve yolsuzluklar örtbas edilmek istenmektedir. Bu iktidarın suyu ısınmıştır. Tüm bu koşullar lehimize gelişmişken, belediye başkan adaylarımızı belirleme noktasında CHP’nin hata yapma lüksü yoktur. Antalya’da kazanmak hepimiz için önemlidir. Antalya’ya sahip çıkmak CHP’lilerin birinci görevidir" dedi.
 
"KABUL ETMİYORUZ"
 
"Ön seçim olmazsa olmazımızdır" diyerek yönetime gelenlerin sözlerini unuttuğunu anımsatan Durmasur, şunları söyledi:
 
"Ön seçim olmazsa ceketimi alır giderim’ sözünü verenler, bu sözlerini tutmadıkları gibi, henüz partide kaydı bile olmayan bir adaydan medet ummaktadırlar. Kepez’de 4 aday adayımız çalışma yürütmüştür. Bu aday adaylarımız emek harcamışlardır. Emeğin yüce değer olduğunu söyleyenler, bu aday adayları nezaketen aranamaz mıydı? İlçe başkanlarımızın, delege ve üyelerimizin tüm uyarılarına rağmen ’Ben yaptım oldu’ mantığıyla aday yapılan Erdal Öner’i kabul etmiyoruz. Bu uyarılarımızı umarız yetkili makamlar dikkate alacaktır."
 
"PARTİNİN TARAFTARIYIZ"
 
Durmasur partililerin dikkate alınmadığını belirterek, "CHP Genel Merkezi seçime 3 ay kala adayları yetenek yarışması gibi televizyona çıkarsınlar, mesajla belirlesinler. Kazanır kazanamazlar o ayrı. Burada hiçbir aday adayının taraftarı yok. Burası tabanın sesidir. Biz partinin taraftarıyız" dedi.
 
Protesto gösterisinde CHP Kepez Belediye Başkan aday adayları Şükriye Karaben, Kubilay Döşeyen, Osman Selen ve Zeki Başaran da yer aldı.