BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

CHPliler ile DSPliler birbirine girdi

CHP'li 5 belediye meclis üyesi içkilerini, mangallarını alıp pikniğe gitti. DSP'liler peşlerine düşüp fotoğraf çekmek isteyince

Abone ol

Muğla'nın Milas İlçesi'nde CHP'li 5 belediye Meclis üyesi belediyeye ait bir arazide içkili mangal partisi düzenledi. CHP'liler alkol alıp mangal sohbeti yaparken DSP'li meclis üyeleri de boş durmadı. Rakip partinin mangal yaptığını duyan DSP'li Melih Arslangiray yanına gazetecileri de alıp içkili mangal partisini görüntülemek istedi. yanındaki gazeteciler arasında kavga çıktı. İfadelerine başvurulmak üzere karakola götürülenlerden CHP'li meclis üyesi Mehmet Mat'ın 3.10 promil alkollü olduğu saptanırken, kaymakamlık da kamu binasındaki barbekü partisi yapılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

KAVGADAN MUHABİR DE PAYINI ALDI


CHP'li meclis üyeleri Mehmet Mat, Şakir Özdemir, Ali Faik Tuna, Seyfi Sağlıcak ve Erol Çalık'ın da aralarında bulunduğu 20 kişilik grup ile  DSP'liler arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, Arslangiray'ın elindeki cep telefonuyla içki içilen masayı görüntülemeye çalışmasına Milas Belediye Başkanvekili CHP'li meclis üyesi Mehmet Mat sert tepki gösterdi. Aslangiray ile tartışan CHP'li Mat'ın aynı zamanda çekim yapmasını önlemek için İHA muhabiri Mutlu Hazer'in kamerasını almaya çalıştığı belirtildi. Hazer'in sürüklenip mezbaha bahçesinden atılmaya çalışıldığı, işçilerin saldırısını da belediye veterineri Barış Saylak'ın önlediği öne sürüldü. Meclis üyelerinin yakınlarının da olayı haber alıp mezbaha bahçesine gelmesiyle büyüyen kavgaya polis müdahale etti.

15 KİŞİ KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

20 polis memurunun müdahale ettiği kavga güçlükle yatıştırıldı, 15 kişi karakola götürüldü. Milas Belediye Başkanvekili ve CHP'li meclis üyesi Mehmet Mat'ın 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrolünde 3.10 promil alkollü olduğu saptandı. Mehmet Mat, bu yemeğin geleneksel bir dayanışma etkinliği olduğunu savunarak "Küfür ve tehdit ettiler. 10 dakika geçmeden 30 kişi daha geldi ve kapıları zorlamaya başladılar. Biz o anda emniyete telefon ettik. Asıl saldırıya ve tacize uğrayan, belediye personeli için dayanışma yemeği düzenleyen bizleriz" dedi.
Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat ise ''Ben dün akşam oraya gittiğimde ibret alınması gereken bir tabloyla karşılaştım. Yaşanılan olayda personelimiz ve meclis üyelerimiz dışarıya çıkamamışlar" diye konuştu.

GEÇEN YIL DSP'Lİ BAŞKAN DA YAPMIŞ


Başkan Tokat, geçen yıl aynı yerde Milas eski Belediye Başkanı DSP'li Hürol Önder'in yaptığı içkili yemeğin fotoğraflarını da basın mensuplarına gösterdi.