BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'liler de artık AK Parti diyecek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partililerden referandum süresince AK Partili seçmenle konuşurken, 'AK Parti' ya da 'Adalet ve Kalkınma Partisi' ifadelerini kullanmalarını istedi.

Abone ol

CHP'liler referandum süresince AKP yerine AK Parti'yi kullanacak. Referandumda AK Partili seçmenin en az yüzde 20'sine ihtiyaç duyduklarını söyleyen CHP'li Bülent Tezcan, partililerden alışagelmiş üsluplarını bu dönem için bırakmalarını istedi.

Yıldız Kenter Şükran Güngör Tiyatro Salonunda partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Anayasa değişikliği teklifinin partiler üstü bir konu olduğuna değinen Tezcan, bu kampanyanın siyasi parti kampanyası olmadığını, 80 milyonun problemi olduğunu ifade etti.

Tezcan, "İsteyen istediği partiye oy versin. Yarınki seçimde yine istediği partiye oy versin ama bugün 'hayır' desin." dedi.

"DİYEBİLİYORSANIZ KONUŞURKEN AK PARTİ DEYİN"

Parti olarak referandum kampanyasını kutuplaştırıcı ve ötekileştirici bir dile teslim olmadan yapacaklarını belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"Alışılagelmiş üslubumuzu ve yöntemimizi bırakacağız. Çok açık. Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren en az yüzde 20 seçmenin oyunu almaya ihtiyacımız var. Başka çaresi yok. Alamazsak bir anlamı yok. Konuştuğumuzun da bir anlamı yok. Çaba harcamamızın da. O zaman onların önem verdiği değerleri, onları rahatsız edecek şekilde sarsmayacağız. Mesela 'AKP' demeyeceğiz arkadaşlar. Diyebiliyorsanız konuşurken 'AK Parti' diyeceksiniz, diyemiyorsanız 'Adalet ve Kalkınma Partisi' deyin. İrite oluyor. 'Evet' diyecek olan Adalet ve Kalkınma Partiliyi 'hayır'a ikna etmek için konuşmaya başladığında neye ihtiyacın var? Dinletmeye ihtiyacın var. 'AKP' dediğin anda dinlemiyor."