BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  POLİTİKA

CHP'li vekillerden Kemal Kılıçdaroğlu'na destek

CHP'li bazı milletvekili parti içindeki olağanüstü kurultay çağrıları nedeniyle açıklama yaptı. Milletvekilleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partili 7 milletvekili, olağanüstü kurultayla genel başkanlık yarışı yapılmasının, CHP ve ülkeye katkısının olmayacağını belirtti.

Milletvekilleri "Şiddet ve nefret dilini reddeden tutumu, toplumu kucaklayan mesajları ve devlet adamı duruşuyla örnek olan Kılıçdaroğlu'nun yanındayız. Tüm partililerimizi, olağan kurultay sürecine katkı sunmaya çağırıyoruz" dedi.

"1 KASIM SEÇİMİ TÜRK HALKINA AĞIR FATURALAR ÇIKARDI"

Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Devrim Kök, Mustafa Akaydın ve Niyazi Nefi Kara, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Isparta Milletvekili İrfan Bakır ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kılıçdaroğlu'na desteklerini yazılı açıklamayla duyurdu.

7 milletvekilinin ortak imzasıyla yapılan açıklamada, "Türkiye'nin, tek parti devletinin oluştuğu, hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin yerle bir edildiği, bütün kurumların iktidar baskısıyla siyasileştiği, basın özgürlüğünün kalmadığı, rant ekonomisiyle fırsatçılığın, ahlaki yozlaşmanın arttığı, toplumun bilinçli olarak ayrıştırıldığı bir dönemden geçtiği" savunuldu.

Türkiye'nin böyle bir tabloda 7 Haziran seçimlerini gerçekleştirdiği, olağanüstü gelişmelerin yaşandığı 5 aylık sürecin ardından 1 Kasım seçimlerine gelindiği belirtilen açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin, Türk halkına ağır faturalar çıkartılarak yüzlerce kişinin kanı ve canı üzerinden gidilen bir seçim olduğu, halkın, terör, şiddet ve istikrarsızlıkla tehdit edildiği öne sürüldü.

"KURULTAY, DEĞERLENDİRME İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR"

Açıklamada, CHP'nin bu süreçte, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde, halkın güvenini kazanan siyasi çizgide ilerlediği, tarihi ön yargıları kırmaya, yeni bir umut olmaya yönelik adımlar attığı; yapıcı, proje ve çözüm üreten siyasi çizginin toplumda ilgiyle karşılandığı ifade edildi.

Seçim sonuçlarının mutlaka incelenmesi ve değerlendirilmesi gerektiği, CHP'nin olağan kurultay sürecinde bulunduğu, kurultayın, değerlendirme için önemli bir fırsat olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu değerlendirme yapılırken, AKP'nin iş başında olduğu dönemlerde gerçekleşen seçimlerin hiçbirinin adil ve eşit şartlarda geçmediği de gözlerden uzak tutulmamalıdır" ifadesine yer verildi.

Milletvekillerinin açıklamasında, CHP'nin yürüyen olağan kongre sürecinin, tüm partililere eleştiri, görüş ve önerilerini sunmaları için önemli bir platform olduğuna işaret edildi. Bu sürecin kesilerek, acil, olağanüstü kurultay ile genel başkanlık yarışı yapılmasının, CHP'ye de ülkeye de katkısının olmayacağı öne sürüldü. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olağanüstü kurultayda, acil bir genel başkanlık yarışı yapılması yerine, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçlerini yaşamış tüm partililerimizin görüş ve önerilerini sunduğu kongrelerden tazelenerek çıkmış bir irade ile kurultayımızın toplanması, partimize daha çok güç katacaktır. Türkiye'nin karşısına üyelerimiz ve örgütlerimizin değerlendirme süzgecinden geçmiş, tazelenmiş bir irade konmuş olacaktır.

AKP'nin hukuk, demokrasi, eğitim, ekonomi gibi temel alanlardaki tahribatını durdurabilecek tek güç CHP'dir. Türkiye'nin bugün CHP'den beklediği şey, genel başkan değişikliği değil, umut, ortak akıl ve güven merkezi olabilme yönünde ilerlemesidir. Halkımızın tümünü içine alacak bir tartışma ile tarihi ön yargıları kırabilmesidir. CHP'nin bu yürüyüşünü başarıya ulaştıracağına ilişkin güçlü mesajı, birlik ve beraberliğini her koşulda koruyarak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde vereceğine inanıyoruz. Milletvekilleri olarak, şiddet ve nefret dilini reddeden tutumu, toplumu kucaklayan mesajları ve devlet adamı duruşuyla örnek olan Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumuzu bildiriyor, tüm partililerimizi, özgür iradeleriyle halen devam eden olağan kurultay sürecine katkı sunmaya çağırıyoruz."