BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  SEÇİM

CHP'li vekiller YSK önünde açıklama yaptı

Ankara'da YSK önünde gazetecilere açıklama yapan CHP'li milletvekilleri YSK'da şu an sayım yapılmadığını, itirazların değerlendirildiğini açıkladılar.

Abone ol

Aylin Nazlıaka, Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu CHP'li milletvekilleri YSK önünde basına açıklama yaptılar.

Nazlıaka ve Cihaner YSK'da şu an sayım yapılmadığını, usulsüzlükler ile ilgili itirazların 48 saat içinde ilçe seçim kurullarında değerlendireleceğini; oradan çıkan karara göre İl Seçim Kurullarının da 48 saat içinde değerlendirme yapacağını, YSK'nın da bu süreçten sonra karar verebileceğini açıkladılar.

Aylin Nazlıaka gazetecilerin soruları üzerine şöyle konuştu:

9 NİSAN'A KADAR KARAR VERİLECEK

"Saat 15'e kadar itiraz edilen sandıklara dair dilekçeler verildi. Bizim tarafımızdan verilen dilekçe, ilçe seçim kurullarındaki tutanakların birleştirilmiş tutanaklar olarak asılmamasıyla ilgiliydi. Tutanakların itirazlar sonuçlanana kadar kaldırılması için dilekçe verdik. İlçe seçim kuruluna yapılan itirazlar kabul edilirse 9 nisan'a kadar bunun kararı verilecek. En geç tarih 9 nisan olacak."

HÜKÜMET TARAFSIZ DAVRANMIYOR

İlhan Cihaner ise şöyle konuştu:

"Şu an genel merkezde çok fazla sayıda arkadaşımız tek tek sandık sonuçlarını inceliyor. Partimiz, avukatlarımız, yurttaşların tek bir oyunun bile peşine düşüyor. Özellilkle sosyal medyada bilgi kirliliği var. Karşılaştırmalar yapılyor, itirazla yapılıyor. YSK'da şu an bir oy sayımı yok. Onun için daha süre var. Şu an tabloya bakarak net bir şey söylemek spekülatif olacaktır. Gökçek'in açıklamaları biraz erken. Usulsüzlük çok fazla var. Bazıları her seçimde yapılan maddi hatalar. Ama normal seçmen davranışı ile yapılacak, açıklanamayacak durumlar var. Muhtar pusulalarının içine konduğu zarfların yol açtığı belirsizlikler var. İnsanın gözünden sürmeyi çalacak bir iktidar herşeyi yapabilir. Hükümet mekanizmaları tarafsız davranmıyor. Yine de bizim güvendiğimiz yargıdır, YSK'dır."