BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.420,67
HABER /  DÜNYA

CHP’li vekiller cezaevinde

CHP milletvekilleri, Sincan F Tipi Cezaevi’nde yatan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret...

Abone ol

CHP milletvekilleri, Sincan F Tipi Cezaevi’nde yatan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti. Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye bu utançtan kurtulmalıdır. Bu bir siyasi intikam projesidir” dedi.
CHP Grup Başvekili Engin Altay, Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Manisa Milletvekili Sakine Öz, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Sincan F Tipi Cezaevi’nde yatan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Grup Başvekili Engin Altay, milletvekillerini cezaevinde ziyaret ettiklerini ve bunun demokrasilerde görülmeyecek, kabul edilmeyecek bir durum olduğun söyledi. Altay, “Mustafa Balbay ve Engin Alan’la görüştük. Kendileri gayet moralli, olumlu ve rahatlar. Türkiye’ye yakışan tablo değil. Dün Yargıtay da sonuçlanan Balyoz davası bir kere daha gösterdi ki siyasi kararlı davalar siyasi neticeleniyor. Bu bakımdan hiçbir hukuk normlu ile izah edilemeyecek şekilde burada bu milletvekillerimiz gerek Ergenekon’dan, gerek Balyoz davasından, 28 Şubat davasından yargılanan, içeride tutulan herkes rehine olarak içerde tutuluyor. Bir intikam projesi adım adım yol alıyor. Bu projenin sonuçları hayata geçmeyeceğini tamamlanamayacağını düşünmekle birlikte bu projenin temelinde 29 Ekim 1923’den rövanş almaktır. Cumhuriyeti hisselleştirmeyen ve ona uymaktan imtina edenlerin geçici olarak yönettiği ama 11 yıl yönettiği Türkiye’de bu yaşananlar, Türkiye’nin genetiğine, dokusuna, Türk milletinin karakterine uymayacaktır. Bu proje tarihin çöplüğüne atılacaktır” dedi.
Engin Alan’ın milletvekilliği ile meşgul olmadığını söyleyen Altay, “Sayın Alan ‘Ben anamın karnından milletvekili olarak doğmadım ama anamdan doğduğumdan vatanseverdim’ dedi. Hala vatanseverim anlayışı içinde. Tek amacının Türk milletine ve Türkiye’ye hizmet etme olduğunu düşüncelerini ve kanaatini cezaevinde sürdürecek bir anlayış içerisinde” diye konuştu.
Türkiye’nin bu utançtan kurtulması gerektiğini ifade eden Altay, “Bu bir siyasi intikam projesidir. Hem Ergenekon hem de Balyoz bunun bilinmesini istiyoruz. Kamu vicdanında yer bulmamıştır. Kamu vicdanı bu kararlardan dolayı tatmin olmamıştır. Hiçbir mahkeme kararı kamu vicdanı karşılığı yoksa meşru olmadığını” dedi.
(İHA)