BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

CHP'li vekilin şehit cenazesinden paylaştığı fotoğraf olay oldu

KASTAMONU'da cuma günü, şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demir'in cenaze töreninde çekilen bir fotoğraf karesi, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ile CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş arasında tartışma çıkardı. Mehmet Demir zehir zemberek yanıt verince Barış Yarkadaş'dan bir fotoğraf daha geldi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Arif Demir, cuma günü memleketi Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Dibek köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ile MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı'nın yan yana çekilen fotoğrafı sosyal medyaya düşünce tartışma konusu oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, 'Beylerin keyfine diyecek yok. Güya şehit cenazesindeler. Biri AKP Kastamonu Milletvekili Murat Demir, diğeri MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı. 'Cumhur İttifakı' dedikleri garabet, şehit cenazesinde işte bu halde' diye yazdı.

ak parti murat demir şehit cenazesinde güldü mü

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ TEPKİ GÖSTERDİ
CHP'li Yarkadaş'ın bu açıklaması sonrası AK Partili Murat Demir de kendi sosyal medya hesabından yanıt verdi. Açıklamasında CHP'li Yarkadaş'a tepki gösteren Demir, şunları söyledi:

"Tören öncesi Cuma namazı için bahçeye serilen kilimler üzerinde saf tuttuk. Namazı beklerken MHP İl Başkanımız Sayın İbrahim Maşalacı beyefendi ile aramızda anlık bir söyleşi oldu, bu duruma insani bir refleksle tebessümle cevap verdim. Hiç farkında olmadığımız anda bu kare fotoğraflanmış ve art niyetli fitneci CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'a servis edilmiş, bunu fırsat bilen CHP kendilerine siyasi malzeme yaparak sosyal ortamda bizleri karalama yöntemine gitmişler.

ÖZÜR DİLENECEK BİR DURUM YOK: Bizim abdestimizden hiç şüphemiz yoktur. Bazı paylaşımlarda özür dilememizi bekleyenler olduğunu gördüm. Özür dileyecek bir durum olduğunu asla düşünmüyorum. Eğer gerçek vatanseverler incinmiş ise, bu kareden rahatsız olan ve bir beklenti içine girmiş olan varsa onlardan, şehit kardeşimizin ailesinden özür dilemekten asla gocunmam ve özür dilerim.

AHLAKSIZLARI KINIYORUM: Bu durumu siyasi rant olarak paylaşan ve hiçbir şehit cenazesine gitmeyen, hiçbir şehit ailesi ziyaret etmeyen, PKK ve PYD terör örgütü cenazelerine koşan, teröristlere destek olan, teröristlerle kol kola gezen, Afrin'e girilmesin diyen CHP'li Milletvekili ve onunla birlikte paylaşım yapan ahlaksızları kınıyorum. Edepsizlere edep yahu diyorum."

BARIŞ YARKADAŞ'DAN YENİ FOTOĞRAF
AK Partili Demir'in bu açıklamasına Yarkadaş, sosyal medya hesabından yeni bir fotoğrafla 'Dün yayınladığım fotoğrafın ardından 'Gülmedik' diyen ve hakaret dolu bildiri yayınlayan Kastamonu AK Parti ve MHP yöneticileri bu yeni fotoğrafa ne diyecek? Resmen kahkaha atıyorlar şehidimizin cenaze namazı için geldikleri caminin avlusunda. Ayıptır! Şehitlere saygısızlık yapmayın' yanıtını verdi.