BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Melih Gökçek'e jet yanıt!

Bir şişeden bardağa kirli olduğunu belirttiği suyu dolduran CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, "Gel bu suyu iç Melih Gökçek, içeceksen bu suyu iç. O bu bir bardak suyu içsin, ben bu suların hepsini içeri

Abone ol

Gök, düzenlediği basın toplantısında, yaşamsal önemi olan konularda kesinlikle ideolojik bir tutum içerisinde olmadıklarını ve parti gözlüğü ile olaya bakmadıklarını söyleyerek, içme suyu konusunun herkesi ilgilendirdiğini, halk sağlığı sözkonusu olunca parti ayırımı yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Kendisinin bu sabah basın toplantısı yapacağını duyduğu için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugün basın toplantısı düzenlediğini öne süren Gök, CHP'li milletvekillerini bu konuda ideolojik davranmakla suçladığını ifade etti.

"Ankara'nın suyu kirlidir. Madem öyle hodri meydan Melih Gökçek" diyen Gök, geçen ağustos ayı içerisinde yüzlerce Ankaralının ishal, kusma ve mide bulantısı nedeniyle hastanelere giderek tedavi olduğunu bildirdi. Gök, "Bu sade bir bölgede olsa, gıda zehirlenmesinden bahsederdik ama Ankara'nın bütün semtlerinden şikayetler var" dedi.

Levent Gök, konuyla ilgili 15 gün önce İçişleri ve Sağlık bakanlıklarına yönelttiği soru önergelerine henüz cevap alamadığını söyleyerek, Tabipler Odası'nın birkaç gün önce yaptığı açıklamada, tüm hastanelerden aldığı verilerin sonucuna göre, ağustos ayı içerisinde söz konusu hastalıklar nedeniyle tanı konulan hasta sayısının bir yıl önceki döneme göre 3 kat arttığını kaydetti.

"RAPORLAR TEMMUZ AYININ RAPORLARI"
Melih Gökçek'in düzenlediği basın toplantısında, içme suyu ile ilgili ağustos ayı raporu yerine, temmuz ayı raporunu açıkladığını öne süren Gök, "Sayın Gökçek, bize ağustos ayının, gün gün, hafta hafta analiz raporunu açıkla" dedi.

Kürsünün önüne dizdiği suları gösteren Gök, "Şu su Dikmen'den akan su, şu su Cebeci'nin suyu, bu su Ayrancı'dan alınan su, bu su da Öveçler suyu. Melih Gökçek'e hodri meydan diyorum; kameralar önüne su içmeye çalışan Melih Gökçek'e çağrım olacak. Bu iş şovla olmaz" diye konuştu.

Bir şişeden bardağa kirli olduğunu belirttiği suyu dolduran Gök, "Gel bu suyu iç Melih Gökçek, içeceksen bu suyu iç. Seni bu suyu içmeye davet ediyorum. O bu bir bardak suyu içsin, ben bu suların hepsini içerim" dedi.

Bir kanalizasyon şebekesinin patlamış ve içme suyuna karışmış olabileceğini iddia eden Gök, "Kanalizasyon suyu karışmış mıdır, bu ağır kokular nereden gelmektedir? Oturulmaz hale gelen ve lağım kokusunun çevirdiği evler vardır. Bu kolayca geçiştirilecek bir hadise midir?" diye sordu.

Levent Gök, bir çok kamu kuruluşunda içme suyunun bozuk olmasından dolayı yemek çıkmadığını iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce, "Ankara'nın şebeke suyuna bir yerden su vermiyoruz" derken, Melih Gökçek'in bugünkü toplantısında, "Yüzde 20-30 oranında Kızılırmak suyunun, Kesikköprüden gelen suyun kullanıldığını" itiraf ettiğini ifade eden Gök, Kızılırmak suyunun sülfatlı olduğunu söyledi.

Gök, "Bu su kullanıldığı müddetçe sinir sistemi hastalıklarına, çocuklarda hafıza kaybına, öğrenme güçlüğüne yol açar, vücutta alüminyum birikmesine, kemik ve eklem hastalıklarına, bağışıklık sisteminde arızaya yol açar. Sayın Gökçek, sen rahatsızlandığın zaman hemen muayene olursun ama benim hemşehrilerimin böyle bir imkanı yok" diye konuştu.

Melih Gökçek'e, "Bu suların doldurulduğu evlerin adresleri var, gel kameramanınla gidip bu suların doldurulduğu evlere gidelim ve doğru olup olmadığına bakalım" diyen Gök, suyun renginin sarı olmasının borulardan kaynaklanmadığını bildirdi.

Levent Gök, Kızılırmak suyunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kişilerin Bala'da bulunan tarımsal arazilerinin sulanmasında kullanıldığını iddia etti.