BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Erdoğan'a Bilal'li, Sümeyye'li yanıt!

CHP Manisa milletvekili Sakine Öz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın-erkek eşit değildir sözünü İnternethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada "Bazen kadın-erkek eşitliği diyorlar, kadının kadına eşitliği erkeğin erkeğe eşitliği önemli olandır. Kadın ile erkeği eşit hale getiremezsiniz. Fıtratları farklı. Kadınları erkeklerin yaptığı her işte çalıştıramazsınız komünist rejimlerde olduğu gibi. Anadolu'da da bu yapıldı" dedi.

CHP Manisa milletvekili Sakine Öz, Erdoğan'ın bu sözlerine hiç şaşırmadığını, bunu Başbakan olduğu dönemde de söylediğini belirtti.

Öz, "bazı erkeklerin kadınlarla eşit olmadığı gerçekten doğru… Her gündemi yolsuzluk ve eşitsizliğin üstünü örtmek için kullanan AKP kadroları şimdi de “eşitsizliği” doğal sayan ayrımcı bir tutuma yöneldi ama kadınlar bu söylemleri dikkate almıyor. Kadınla erkek arasında bir fark olduğu doğru ama Cumhurbaşkanı bunu kendi ailesine bakarak söylüyor:

Yolsuzluk operasyonlarındaki ses kayıtlarını hatırlayın; hiç Sümeyye ile Bilal bir olur mu?" dedi.

Sakine Öz'ün açıklamaları şöyle:

DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİ


"Biliyorsunuz, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda ilk söylemi değil, daha önceki yıllarda da kadın ve erkeğin eşit olmadığı ile ilgili açıklama yapmış ve o yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve tek kadın bakan olan Fatma Şahin’e bu konuyu sormuştuk ama ne yazık ki bakan Fatma Şahin’den de bu konuda bir söz duymamıştık.

BU, AKP'NİN BAKIŞ AÇISI 

Bugün itibariyle bu sözü söylemiş olması, kadının erkekle eşit olmadığını fıtrata dayanarak söylemiş olmasına ben hiç şaşırmadım, çünkü bu AKP’nin bakış açısı. AKP’de kadını yok sayan bir zihniyet var. Oysa biz kadın-erkek eşitliğine inanan ve toplumun her ferdinin birbiriyle eşit olduğuna inanan bir siyasi çizgideyiz ve onun savunucusuyuz.

TEK KADIN ŞOFÖRÜ KULLANDIĞIMIN FARKINDA DEĞİLDİM 

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda benim de farkında olmadığım, meclisteki ilk kadın şoförün benim şoförüm olduğu bilgisi medyada yer aldı ve inanın ben buna şaşırdım. Çüükü ben, kadınların her işi yapabileceğine inanan ve yapabileceklerini bilen biriyim.

İKİ KANADI SAĞLIKLI OLAN KUŞ UÇAR 

Bir kuş uçabiliyorsa iki kanadının da sağlıklı olduğundan dolayıdır. Bir insanda bir tarafın erkek bir tarafın kadın olduğunu düşünürüm, bu iki kanadın sağlıklı çalışmasıyla daha özgür uçabileceğine inanırım. Onun için kadın-erkek eşitliğine inanan ve uygulayan biriyim.

İTİRAF ETMİŞ OLDU

Kadın-erkek eşitliği anayasada güvenceye alınmış, devlete temel sorumluluk yükleyen bir ilke. Biz, Cumhurbaşkanı olmuş bir kişinin bu “eşitsizlik” sözüyle, aslında kendi Başbakanlığı döneminde hükümetin kadın-erkek eşitliği için adım atmadığının itirafını da bir kez daha duymuş olduk.
Kadınlar, önlerine engel çıkarılmadığı sürece, her işi erkekler gibi başarır. Bizim Manisa’da ve Meclis’te sürekli savunduğumuz, kendi çalışma ekibimizle de başardığımız iş budur.

KADINA FITRAT DEĞİL FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Adalet ile eşitliği karşı karşıya getirmeye hiç gerek yok… Biz hem adalet, hem eşitlik talep ediyoruz. Kadınlara “fıtrat” değil, fırsat eşitliği sağlanmalı, kadına karşı ayrımcılık ve şiddete karşı devlet hiçbir bahaneye sarılmamalı. Kadınlar, tüm dünyada “fırsat eşitliği” sayesinde eğitimden istihdama, siyasetten hayatın her alanına erişebilecek, bu görevlerin üstesinden erkeklerle birlikte başarıyla gelebilecek güce, kararlılığa sahip oluyor…

HİÇ BİLAL'LE SÜMEYYE BİR OLUR MU?

Bazı erkeklerin kadınlarla eşit olmadığı gerçekten doğru… Her gündemi yolsuzluk ve eşitsizliğin üstünü örtmek için kullanan AKP kadroları şimdi de “eşitsizliği” doğal sayan ayrımcı bir tutuma yöneldi ama kadınlar bu söylemleri dikkate almıyor. Kadınla erkek arasında bir fark olduğu doğru ama Cumhurbaşkanı bunu kendi ailesine bakarak söylüyor:

Yolsuzluk operasyonlarındaki ses kayıtlarını hatırlayın; hiç Sümeyye ile Bilal bir olur mu?"