BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden darbe çağrısı!

CHP'li vekil Umut Oran Mısır'daki darbe için önce "ders çıkarılmalı" dedi sonra yazdığı twiti sildi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP milletvekili Umut Oran'ın Mısır'daki darbe için yazdığı twit çok tepki çekince silmek zorunda kaldı.

Mısır'da Genelkurmay Başkanı'nın yönetime el koydukları açıklaması üzerine Oran, "Mısır'daki gelişmeler çok önemli. Demokrasinin sadece sandıkla olmadığının bir göstergesi. Tüm siyaset kurumları ders çıkarmalı." twitini attı.


MISIR DARBESİNİN KROLOJİSİ

Mursi, Mısır'da 2012'de beşinci cumhurbaşkanı olarak saraya çıktı.
Nil Deltası'ndaki bir köyde doğdu. Kahire Üniversitesi'nde mühendislik okuduktan sonra ABD'de doktora  yaptı. Mursi'nin 1 yıl 4 gün süren iktidarı sırasında yaşananlar ve Mısır'ı yeniden siyasi krize sürükleyen olayların kronolojisi darbenin nasıl geldiğini anlatıyor (TIKLAYIN OKUYUN)


Oran gelen tepkiler üzerine twitini silerek yeni bir twit attı. "Demokrasi sadece sandık değildir ve darbeler asla kabul edilemez. Çoğulcu, özgür bir ülkede yaşamak herkesin hakkı." diyerek önceki dediklerini düzeltti.

GEZİ PARKI OLAYLARINDA DA TEHDİT ETMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Gezi Parkı olaylarının ilk günlerinde şöyle bir twit atmıştı: "AKP'lilere bir tavsiye: Erdoğan ı konuşturmayın Her konuştuğunda siz batıyorsunuz,Halk çıldırıyor Yakında hiçbiriniz sokağa çıkamayacaksınız"  

UMUT ORAN'IN SİLDİĞİ TWİT

umutoran-twit-1.jpg


umut-oran-son-twit.jpg

 


  BUNLARI DA OKUYUN! 
  MISIR'DA DARBE HABERLERİ 


MISIR'DA ORDU DARBE YAPTI (DAKİKA DAKİKA TÜM YAŞANANLAR BU HABERDE)

Mısır Ordusu verdiği 48 saatlik sürenin ardından Mursi'ye karşı darbe yaptı. Mursi gözaltına alındı ama yeri bilinmiyor. Darbecilerin lideri ekrana çıkıp Mısır'da bundan sonra neler olacağını açıkladı.

MISIR'DA MUHALEFET DARBEYİ ALKIŞLADI

Mısır'da muhalifler Mursi'nin darbeyle inmesini sevinçle karşıladı. Muhalefet General Sisi'ye onay verdi. İlk açıklama ise Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin Sözcüsü Muhammed el-Baradai ve Nur Partisi Genel Başkanı Merre'den geldi. (DEVAMINI OKU)

MISIR'DA ORDU TELEVİZYONLARA DA DARBE YAPTI
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından ülkede yayın yapan bazı televizyon kanallarının yayınları kesildi. Kanal 25 yetkilisi, yayınlarının Nil Sat uydusu tarafından kesildiğini söyledi.

MURSİ YANDAŞLARI MEYDANLARI TERKETMİYOR

Mısır meydanları şaşırtan görüntülerle dolu. Bir yanda darbeyi kutlayan muhalefet yandaşları diğer tarafta Mursi için gözyaşı döken taraftarları. 'Kefenle geldik kefenle gideriz' diyen Mursi yandaşları meydanları terketmiyor.

Mursi'ye ne oldu? Şimdi nerede?

Ordunun yönetime el koymasına karşı son ana kadar direnen Mursi gözaltına alındı. Ordunun bir süre ev hapsinde tutacağı öğrenildi.

darbeyle-devrilen-mursi-nerede.jpg

İŞTE MURSİ'NİN YERİNE GELEN İSİM

Mısır'da Muhammed Mursi yerine ordu tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına geçici olarak getirilen isim Adli Mansur oldu.

MISIR'DA YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK KİŞİ

Ordunun elindeki Mısır Devlet Televizyonu, ülkenin izleyeceği politik yolun muhalif lider el-Baradey, el-Ezher Şeyhi ve Kıptilerin dini lideri tarafından ortak olarak açıklanacağını duyurdu.

MURSİ'DEN ORDUYA İLK CEVAP

Cumhurbaşkanı Mursi darbeyi kabul etmediğini ilan ederek "Hala cumhurbaşkanıyım ve ordunun başındayım" dedi 

MISIR DARBESİNİN ARKASINDAN ABD ÇIKTI

Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah El Sisi'nin ABD ile son iki hafta defalarca görüştüğü ortaya çıktı. ABD sonunda itiraf etmek zorunda kaldı.