BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  SEÇİM

CHP'li vekilden 1 Kasım itirafı: Şok içindeyiz

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AK Parti'nin bu kadar oy almasına şaşırdıklarını ve anlam veremediklerini söyledi.

Abone ol

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Türkiye'de bu kadar olumsuzluk ve kaosa rağmen AK Parti'nin bu kadar oy olmasına şaşırdıklarını ve anlam veremediklerini söyledi.

Havutça, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığında 1 Kasım Genel Seçimi'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.

"ADETA ŞOK İÇERİSİNDEYİZ"

Havutça, "Seçim sonuçları bizi üzdü. Cumhuriyet Halk Partisi olarak beklediğimizin çok altında bir sonuç alırken AK Parti beklediğimizin çok üzerinde bir oy aldı. Adeta şok içerisindeyiz. Türkiye'de bu kadar olumsuzluk ve kaosa rağmen bir başarı hikayesi çıkartılıyorsa bu ülkede o zaman kaoslar başarı getiriyor demektir." dedi.

"DEMOKRASİYLE İLGİLİ CİDDİ SIKINTILAR VAR"

Ülkenin ciddi sorunlarının bulunduğunu dile getiren Havutça, "Ülkede iç barış ciddi oranda zedelendi. Ülke kaygı ve baskı toplumu haline geldi. Yeni oluşacak hükümetin ülkede iç barışın tesis edilmesi için bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Demokrasiyle ilgili ciddi sıkıntılar var. AB ilerleme raporunda Türkiye bugün itibariyle özgür olmayan ülkeler kategorisine düşürüldü. Ülkede demokrasi çıtası hızla yükseltilmeli.

AK PARTİ VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMELİ

AK Parti hükümetinden seçim beyannamesinde verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. AK Parti'nin vermiş olduğu vaatlerin takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.