BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil DSP'ye geçiyor mu?

DSP Uşak İl Başkanlığı seçimine giderek DSP lideri Türker ile samimi pozlar veren CHP'li vekil, iddialara cevap verdi.

Abone ol

CHP'li vekil Akagün Yılmaz, DSP'ye güçleri birleştirme çağrısı yapmak için ziyaret ettiğini söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak'ta geçen cumartesi günü yapılan DSP il kongresine, CHP Uşak il yöneticileri ve belediye başkanları ile nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

İYİ NİYET GÖSTERGESİ

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li Yılmaz, "Ortak oy tabanımız olan ve pek çok konuda ortak görüşlerimiz olan DSP ile geçmişte nasıl güç birliği yaptıysak önümüzdeki yerel seçimlerde de güç birliği çağrısı yapmamızdan daha doğal bir şey olamaz. Bu toplantıya Uşak CHP örgütü olarak katılmamıza başkaca bir anlam yüklemek, sadece kötü niyetin bir göstergesi olabilir. Üstelik CHP olarak bize davetiye gönderildiği takdirde Cumhuriyet düşmanı olmayan diğer partilerin de kongrelerine her zaman katılır ve demokratik nezaketimizi gösteririz" diye konuştu.

ABD-AKP-PKK ORTAKLIĞI

Türkiye Cumhuriyeti'ni ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü hiçbir koşulda savunmaktan vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekleyen CHP'li Yılmaz, "Ayrıca tüm kamuoyu bilmelidir ki, ben ve benim gibi parti emekçisi olan CHP'liler partimizi ve altı okta simgelenen ilkelerimizi, Atatürk'ün bize emanet ettiği çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü hiçbir koşulda savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. CHP, emperyalizmin yeni Sevr planının bir gereği olarak ülkemizin paramparça edilmesine, "Barış, barış' diyerek ABD-AKP-PKK ortaklığıyla ülkemizin Ortadoğu bataklığında bir savaşa ve ülke içinde bir iç savaşa sürüklenmesine, laik, demokratik düzenin ortadan kaldırılmasına, rejimin değiştirilmesine asla izin vermeyecek ve bu mücadelede tüm yurtsever demokrasi güçlerine önderlik edecektir" dedi.