BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil AK Parti'ye başvurdu mu?

AK Parti İstanbul milletvekili Bülent Turan, CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes'in daha önce defalarca AK Parti'ye başvuruda bulunduğunu söyleyince gergin anlar yaşandı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Gün geçmiyor ki Meclis'te kavga olmasın. Bu kez de kavga CHP İstanbul milletvekili, eski müftü İlhan Özkes ile AK Parti İstanbul milletvekili Bülent Turan arasında geçti.

CHP'li olmaktan gurur duyuyorum" diyen İhsan Özkes'e, "Sen daha önce defalarca AK Parti'nin üyesi olmak için başvuru yaptın ama biz seni almadık deyince, tartışmanın fitili de ateşlenmiş oldu.

İnternethaber'e konuşan Özkes, bunların tamamının iftira olduğunu, çünkü meclis kürsüsünde söyledikleriyle AK Parti'nin kimyasını bozduğunu söyledi.

HAYATIMIN EN BÜYÜK İFTİRASI

"Hayatım boyunca şerefim, izzetim ve namusumla yaşamaya çalıştım ve hayatım boyunca hiç yalan söylemedim kimseye de iftira etmedim. Bugün hayatımın en büyük iftirasıyla karşı karşıya kaldım. Bu iftira benim için çok sarsıcı ve çok vahim bir durumdur. Ben Üsküdar müftüsüyken 1999 yılında DSP'den Üsküdar Belediye Başkan adayı oldum ve seçimlere girdim. 2002'de de CHP'ye üye oldum ve aday adayı oldum ve şu anda milletvekiliyim."

İSPATLARSA MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKIRIM

"AKP'li arkadaşımızın söyledikleri kesinlikle doğru değildir. AKP'nin kapısından içeriye girmişsem, bu dünyanın en namussuzu benim ama benim AKP'ye defaaten müracaat ettiğimi ispatlayamazsa namus ve şeref yoksunudur. Böyle bir iftira kesinlikle kabul edilemez. Eğer ben AKP'nin kapısından içeri girmişsem ve aday olmuşsam, adaylık için müracat etmişsem milletvekilliğini bırakmazsam namerdim."

AKP'NİN KİMYASINI BOZUYORUM

"Bana böyle bir iftira atılıyor çünkü ben emekli bir müftüyüm ve CHP'de milletvekiliyim. CHP'de konuşarak AKP'nin kimyasını bozan bir iki kişiden birisiyim. o yüzden beni hedef olarak seçiyorlar. Ben müftüyken de bu zihniyetle mücadele ettim. Hayatım boyunca din istirmarcılarına, dini siyasete alet edenlere karşı hep mücadele ettim. Bu yüzden bu iftiraya ancak gülünebilir. Çamur at izi kaldın mantığıyla hareket ediyorlar ama izleri onlarda kaldı." 

"Zaten benim konuşmalarımdan sonra ellerinde bir delil olsaydı şimdiye kadar manşet olurdu."