BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.240,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP’li üyeden İslam’a ağır hakaret

CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan, 'Bizim yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu tanrıya inancımız yok' dedi.

Abone ol

CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan, dün gece saatlerinde Facebook hesabından “Bizim yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu tanrıya inancımız yok” ifadelerini paylaştı.

Aydoğan’a sosyal medyada tepkiler çığ gibi yağdı. CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, İslam inancına hakaret eden CHP’li Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan’ın, Seyhan İlçe Örgütü tarafından kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıkladı. CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

“Atatürk, 1926 yılında yaptığı bir konuşmada Hazreti Muhammed’in adının unutulmayacağını vurgulayarak ‘O, Allah’ın birinci ve en büyük kuludur. O’nun izinden bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir, fakat sonsuza kadar O, ölümsüzdür’ ifadelerini kullandığı bilinmektedir. Partimizin kurucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu anlayışta iken Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini taşıyanların İslam dinimizin ve Peygamber efendimizin hakkında çirkin ifadeler kullananların ne hakları ne de yetkileri vardır. Bu bağlam da CHP Seyhan İlçe Örgütü olarak haddini aşarak İslam Dinimizin Peygamberi Hazreti Muhammed hakkında bir sosyal paylaşım sitesinde tasvip etmediğimiz sözleri yazan Seyhan Belediye Meclis üyesi ve partimizin üyesi Ali Aydoğan’ın kesin ihraç talebi ile İl Disiplin kuruluna sevk edildiğini Adana kamuoyuna saygı ile duyururuz.”