BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'in sorusu Gökçek'i kızdıracak

Baykal’ın "Adana'yı görenler Ankara'yı görmüyor mu?" sözleri üzerine Baykal’a çıkışan Gökçek’e yanıt CHP'li Gürsel Tekin’den geldi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek, "Adana'yı görenler burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?" diye soran CHP lideri Deniz Baykal'a "Hodri Meydan" demiş ve bir televizyon programında tartışmaya davet etmişti. Gökçek’in bu çıkışına CHP İl Başkanı Gürsel Tekin cevap verdi.

Tekin, Baykal'a "Hodri Meydan" diyecek en son kişinin Gökçek olduğunu ileri sürerek asfalt yolsuzluğuyla ilgili bir fotoğraf gösterdi.

Fotoğrafta Gökçek ile yerel seçimler öncesi asfalt yolsuzluğu iddiaları ile gündeme gelen Serdar Kulaksız yan yana görünüyor.

Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili usulsüz vekaletname düzenlemekle yargılanan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç'ın davasına katılan Gürsel Tekin çıkışta Gökçek’le ilgili açıklamalarda bulundu.

Melih Gökçek ile daha önce adı asfalt yolsuzluğuyla gündeme gelmiş Serdar Kepenek'in Fransa'da çekilen fotoğraflarını gösteren Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Son günlerde Ankara Belediye Başkanı, CHP Genel Başkanına çağrı yaparak hodri meydan, demişti. Bunu en son söyleyebilecek kişinin kendisi olması gerekiyor. Yine bizim seçim dönemi açıkladığımız asfalt olayı vardı. Bu olayda adı duyulan kişi Serdar Kepenek'di. Meşhur Serdar Kepenek. Yine farklı karelerde Fransa Şanjelize de asfalt profesörü, Melih Gökçek'in yol arkadaşı. İstanbul halkının 10.5 milyon Eurosunu çarpıp giden bir şahıs. Bunların hesabı sorulacaktır. İstanbul halkının 10 Milyon Euro'sunu çarpan bu şahıs nerede? Ne zaman çekilmiş kendisine sorun. Şanzelize'de tur atıyorlar. Melih Gökçek gibi bir adamın Türk siyaseti içinde pırıl pırıl kalmış bir lidere bunları söyleyebilecek cesareti, cürreti olabilir mi? Melih Gökçek önce sen bunların hesabını vereceksin. Daha sonra Melih Gökçek Ankara Belediyesi'nin borcunu açıklayacak. IMF biliyor. Türkiye'de batmış belediyelerin borcunu bilen hiçbir kurum yok. Bu da Türkiye'nin ayıbı. Ama IMF yetkilileri biliyor. Ankara'nın da İstanbul'un da ne kadar borcu olduğunu söyler"